s3.jpg

Mediation bij scheiding

Ontdek de kracht van een ervaren Mayet Mediator bij scheiding: voor een soepele en vreedzame oplossing. Onze scheidingsbemiddeling biedt expertise en begeleiding, zodat jullie samen de weg vinden naar een vlotte echtscheiding. Bespaar tijd en emotionele stress door te kiezen voor mediation bij echtscheiding. Onze deskundige mediators staan jullie bij in dit proces, waarbij respect en zorg centraal staan.

Financieel Rapport & Alimentatie
Scheiding regelen van A tot Z
Waterdicht convenant

De rol van een mediator bij een scheiding

De rol van een mediator bij een scheiding is onmisbaar voor een goed verloop van het scheidingsproces. Ben je momenteel betrokken bij een scheiding en voel je je overweldigd door de emotionele en juridische uitdagingen die hiermee gepaard gaan? Mayet Mediators spelen een onmisbare rol bij een scheiding en dat maakt het verschil tussen een langdurige strijd en een vlotte, respectvolle afwikkeling. 

Welke rol nemen Mayet Mediators op zich?
Wanneer je in een scheiding verwikkeld bent, kunnen de emoties hoog oplopen en communicatie vaak verslechteren. Dit kan leiden tot langdurige conflicten en kostbare juridische gevechten. Hier komen Mayet Mediators in beeld als neutrale derde partij, als volgt:

  • Wij fungeren als een bruggenbouwer, helpen de communicatie tussen jou en je partner te verbeteren en bevorderen wederzijds begrip. 
  • Door emoties te temperen en rationeel te blijven, zal je beter in staat zijn om weloverwogen beslissingen te nemen, vooral als het gaat om belangrijke aspecten zoals vermogensverdeling, alimentatie en omgangsregelingen voor kinderen.
  • Onze mediation bij scheiding is niet alleen effectief. Het is een minder destructieve aanpak, waarbij we inzetten op een positief mediationproces.
  • De rol van Mayet Mediators is de kinderen in een scheiding als een volwaardige derde partij te zien en hun belangen voorop te stellen. Kinderen hebben vaak het meest te lijden onder een vijandige scheidingssituatie, maar met de hulp van een mediator kunnen ouders werken aan het ouderschapsplan. 


Wil je een vlotte scheiding zonder onnodige stress en conflicten? 

Aarzel dan niet langer en schakel een ervaren Mayet Mediator in om je te begeleiden tijdens het scheidingsproces. Kies voor een duidelijke rol voor de mediator, die jouw behoeften begrijpt en zich inzet voor een oplossingsgerichte aanpak. 

Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe mediation na scheiding je leven positief kan veranderen. Samen kunnen we de weg naar een nieuw begin effenen.

Verdiepende pagina's

Binnen de scheidingsmediation biedt Mayet Mediators tal van voordelen en subdiensten. Bekijk ze hier.

Ouderschapsplan

Samen met jullie stellen we een ouderschapsregeling op. Heldere afspraken jullie beide akkoord mee zijn.

Financieel scheidingsrapport

Het financieel scheidingsrapport is een belangrijk middel tijdens de scheidingsbegeleiding om tot afspraken te komen.

Wat zijn de kosten voor scheidingsmediation

Benieuwd naar onze transparante kosten voor scheidingsbemiddeling? Laten we samen alle details doornemen tijdens een persoonlijk oriëntatiegesprek! Want een scheiding bemiddelen is altijd maatwerk en iedere situatie weer uniek.

Bij Mayet Mediators begrijpen we dat scheiden een emotioneel en complex proces kan zijn. Wij staan voor je klaar om je te begeleiden naar een respectvolle en eerlijke scheiding, zonder onnodige financiële zorgen. 

Bij het kiezen van een mediator is het cruciaal om te weten wat de kosten zijn en hoe we jou kunnen ondersteunen bij het realiseren van een vlotte scheiding. Ons uurtarief voor bemiddeling varieert, maar we beloven altijd een optimale prijs-kwaliteitverhouding. We zijn er om je te helpen de juiste keuzes te maken, afgestemd op jouw situatie en budget.

Wellicht denk je dat een mediator inschakelen buiten je financiële mogelijkheden valt, maar bij Mayet Mediators willen we toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom bieden we pro deo mogelijkheden en informeren we je graag over eventuele rechtsbijstand die je kunt krijgen. Zo zorgen we ervoor dat de kosten van de scheiding jou niet onnodig belasten.

Bij Mayet Mediators streven we ernaar om je te voorzien van een duidelijk kostenoverzicht vanaf het begin tot het einde van het scheidingsproces. Gemiddeld genomen kost een scheiding tussen de € 2.500,00 en € 4.000,00. Echter, elke situatie is anders, en we kunnen pas een goede inschatting maken op basis van jouw specifieke omstandigheden.

Gratis oriëntatiegesprek voor mediation bij scheiding

Om je te helpen de kosten beter te begrijpen en een duidelijk beeld te krijgen van hoe wij jou kunnen ondersteunen, nodigen we je graag uit voor een persoonlijk oriëntatiegesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we al je vragen beantwoorden en een aanpak op maat voorstellen die bij jouw behoeften past.

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op om een afspraak in te plannen! Ons team van ervaren mediators staat klaar om jou te begeleiden naar een vreedzame en eerlijke scheiding, zonder onverwachte kosten. Laat ons je helpen om deze moeilijke periode te doorlopen met de nodige zorg en expertise.

Referenties

Lees hier enkele van onze referenties omtrent zakelijke, arbeids en scheidingsmediation.

Wat zeggen onze klanten?
De ritjes naar jullie toe, brachten me even in concentratie. De scheiding was moeilijk en we hadden steeds ruzie. De ritjes terug waren steeds weer een opluchting. Waanzinnig, die energie die jullie brengen. Dat wilde ik kwijt.

Brenda de V. - Rotterdam

Beste Charlotte, wij hebben dit nog nooit meegemaakt als HR-managers. We vonden het goede gesprekken waarbij alle betrokken partijen aan bod zijn gekomen. Je gaf ruimte voor de emoties en daarna heb je de onderhandelingen uitstekend geleid. Bedankt voor de moeite

HR samenwerkingsteam

FAQ

Mediation is altijd maatwerk. Wel weten we uit ervaring dat scheiden tussen de €2.500 en €4.000 kost. Daarnaast bieden we ook nog relatie mediation. Hiervoor zijn er weer andere trajecten.

Afhankelijk van het soort mediation, kunnen we een gemiddeld aantal bijeenkomsten stellen tussen 3 en 5 keer. Iedere bijeenkomst duur nooit langer dan 2 uur. Daarna is je hoofd vol van het denken, onderhandelen en de emoties die daarbij komen. We maken dan liever een nieuwe afspraak.

Of er sprake is of kan zijn van partneralimentatie, hangt af van jullie eigen wensen en behoeften. Wij maken een tremanorm berekening en geven zo inzicht in de behoefte van de alimentatiegerechtigde en de draagkracht van de alimentatieplichtig. We rekenen dit door in ieders netto besteedbaar inkomen en optimaliseren dit voor de fiscale consequenties en toeslagen.

Zo kun je samen in redelijkheid en billijkheid afspraken maken over de hoogte en de duur van de partneralimentatie, waarbij  jullie natuurlijk ook de benodigde juridische informatie krijgen.

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!