mayet-114.jpg

Financieel scheidingsrapport

Scheiden en de financiën

Het financieel scheidingsrapport is een belangrijk middel tijdens de scheidingsbegeleiding om tot afspraken over de verdeling van bezittingen en schulden te komen. Daarnaast maken we de eventuele partneralimentatie en kinderalimentatie inzichtelijk en berekenen we de tremanormen. Vraag nu een gratis oriëntatiegesprek aan.

Financiële zaken die aan bod komen bij een scheiding

Uiteraard is het ook erg belangrijk om te weten wat ieders netto besteedbaar inkomen na de scheiding zal zijn. Daarom wordt er niks aan het toeval overgelaten. Alle financiele zaken die bij een scheiding van toepassing zijn worden meegenomen en vastgelegd in een waterdicht scheidingsconveant (vaststellingsovereenkomst).

  • Vermogensopstelling
  • Partneralimentatie
  • Kinderalimentatie
  • Waardering van onderneming
  • Privé vermogen
Vragen over financiën en scheiden?

Laat je gegevens achter en we nemen spoedig contact op!

Een waterdicht scheidingsconvenant

Een scheidingsconvenant is een belangrijk juridisch document. Hoeveel scheidingen eindigen na een paar jaar alsnog in een gevecht voor de rechter? Dat is jammer en een gemiste kans, zeker als je nog jaren moet samenwerken als ouders. Daarom vinden Mayet Mediators het zo belangrijk om een duidelijk convenant op te stellen, waarin je afspraken voor nu en op termijn vast legt. Waarin je met elkaar ook afspreekt hoe je omgaat met onverhoopte wijzigingen in de toekomst. Waar je na 1, 3 of 5 jaar nog tevreden bent met de afspraken die je in de scheiding maakt. Rust en ruimte, de opstart van een nieuwe werkelijkheid, waarin je de scheiding kunt verwerken en weer naar de toekomst kan kijken. Zonder gedoe achteraf.

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!