Over Mayet Mediators

Mayet Mediators zijn mensen-mensen, die het liefst een échte verbinding tussen mensen onderling tot stand brengen. Zodat er meer begrip, empathie en ruimte ontstaat.

charlotteengertmayet.jpg

Oprichting Mayet Mediators

In 1999 werd Mayet Mediators opgericht onder de naam Bureau Mayet. In 2009 zijn Gert Vonk en Charlotte Verbraak full time en professioneel in conflicten gaan bemiddelen.

We zijn gedreven door het geloof dat ieder mens streeft naar vrede en harmonie en in vrijheid zichzelf mag zijn. En wanneer dat even niet zo is, omdat je in een conflict bent beland of gaat scheiden, dan hoef je er bij ons niet alleen voor te staan. We bemiddelen door het inzetten van verbindende / geweldloze communicatie en we brengen "orde in de chaos". Mét elkaar zorgen we voor oplossingen, zodat je weer ruimte mag voelen en gelukkig mag worden.

Gedreven en ervaren mediators

Inmiddels is Mayet Mediators als bedrijf gegroeid. Er zijn meer Mayet Mediators, die allemaal werken met de Mayet Methode. Op deze manier kunnen we nog meer conflicten oplossen en bemiddelen op onze unieke manier.

Alle mediators werken vanuit de diepe drijfveer om bij te dragen aan meer vrede, begrip, erkenning en verbinding op de wereld. Mayet Mediators hebben daarom ruime levenservaring en staan als mediator in hun kracht. Naast scheidingsbegeleiding is Mayet Mediators uitgegroeid tot expert in het bemiddelen in complexe conflicten en bij complexe systemen. We doen dit zowel aan de particuliere kant (scheidingsbegeleiding, familiemediation, nalatenschapsmediation) als aan de zakelijke, bestuurlijke en organisatorische kant (business mediation, bestuurlijke mediation, teamontwikkeling, organisatieontwikkeling, herstelmediation). Zo willen we tenslotte ook werken aan preventieve mediation of conflictcoaching. Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

De kwaliteit van zowel de mediators als de achterliggende werkzaamheden, waaronder het door Mayet ontwikkelde financieel scheidingsrapport, heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen bij een heleboel cliënten. Mayet Mediators werken met compassie, vanuit het hart. Zacht op de persoon, verbindend in communicatie, oplossingsgericht als het moet. Mayet Mediators zijn doortastend en kunnen wanneer het nodig is ook doorpakken.

Door zowel fiscaal, financieel en juridische kennis, áls kennis van verschillende conflict-, communicatie- én mentale modellen, kunnen wij conflicten zowel zakelijk als emotioneel op een goede manier helpen oplossen.

Heb je een conflict en ben je nieuwsgierig naar de Methode Mayet? Neem contact op met een van onze mediators, en vraag een gratis oriëntatiegesprek aan! Eerst een brochure downloaden kan natuurlijk ook altijd. Nieuwsgierig naar al onze mediators en hun expertises?

Mayet of Maät: Orde in de chaos brengen, harmonie en rechtvaardigheid

De Egyptische godin Mayet of Maät staat voor het principe van de gestructureerde wereld, voor orde en harmonie, voor ethische waarden en rechtvaardigheid, voor authenticiteit, echtheid, cultuur en scheppingskracht. Maät is daardoor de tegenpool van alles wat ongeordend en wild, vernielend en onrechtvaardig, maar wel machtig is. 

Verbinden, inspireren, delen en mensen verder helpen. We staan vanuit de normen en waarden van Mayet naast alle betrokken partijen in het proces en wandelen een stukje mee. Daardoor komt er ruimte voor ieder om in eigen kracht te komen, we brengen balans en orde in een chaotische periode.

We zorgen er op deze wijze voor dat ieder onderhandelingsvaardig en communicatievaardig is of wordt. Betrokken, neutraal en objectief. Voor alle betrokken partijen aan de mediationtafel.

Kwaliteit en deskundigheid voorop

Mayet Mediators staat ook kwaliteit en deskundigheid. Daarom komen wij regelmatig bij elkaar voor intervisie en supervisie bijeenkomsten, inhoudelijke permanente educatie, training en opleiding. Op onze inhoudelijke kwaliteit mag iedere cliënt rekenen. 

We zijn aangesloten bij de Mediators Federatie Nederland (MfN) het het ADR-register en bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVVV). Sommige mediators zijn erkend en geregistreerd bij het CRKBO als trainer en opleider. Deze registers bevorderen de professionaliteit van ons beroep: mediator, conflictbemiddelaar, vertrouwenspersoon of trainer teamontwikkeling. Wij houden ons daarom aan de gedragsregels en reglementen van deze registers.

Wij zijn daarnaast ingeschreven de Raad voor Rechtsbijstand als High Trust Kantoor. Tevens kunnen wij werken met een pro deo toevoeging, zodat een mediation onder de toevoegingsvoorwaarden ook kan voor mensen met een laag inkomen en/of vermogen.

Tenslotte zijn we aangesloten bij verschillende verenigingen van mediators, waaronder de Nederlandse Mediators Vereniging (NMv), de Vereniging van Mediators in Straf Zaken (VMSZ), de Vereniging van Mediators in de Gezondheidszorg (VMGZ) en het Platform Business Mediation (PBM).

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!