echtpaardeur_lr[11484].jpg

Relatie mediation

Wanneer de liefde langzaam verdwijnt...

Je relatie is te goed om uit elkaar te gaan, maar te slecht om te blijven. “Scheiden of blijven” is vraag die miljoenen mensen bezig houdt. Middels relatiemediation gaan jullie aan de slag om alle irritaties en twijfels te bespreken om daarna weer vol goede moed naar een toekomst samen te kijken. Wij helpen jullie daar graag bij!

Wat mag je verwachten van relatiemediation?

Wanneer je start met relatiemediation bij Mayet Mediators, kun je het volgende proces verwachten:

  • We starten met een vrijblijvend oriëntatiegesprek met jullie samen;
  • Daarna stellen we een concreet stappen- en doelenplan op, afgestemd op jullie situatie en meetbaar in de tijd;
  • We starten in beginsel met 4 sessies, we maken een meetbare evaluatie;
  • Daarna stellen we samen een vervolg vast: Afhankelijk van de vooruitgang in denken, voelen en doen;
Vragen over relatie mediation?

Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op

Twijfel je of je moet scheiden of blijven?

Relatiemediation is een onderzoek naar wat er nog is binnen de relatie.

Hierdoor maak je ruimte om even tot stilstand te komen, op adem te komen en samen mogelijkheden en opties voor je relatie te onderzoeken. Onze relatiemediation helpt stellen concreet, doordat we met elkaar weer een verbinding aangaan, op basis van een actieve houding van allebei. Ruimte voor ieders wensen en behoeften, ruimte voor de gevoelens, waar je elkaar verloren bent onderweg of waar je elkaar weer kunt vinden. Het is geen relatie-therapie, maar toekomstgericht herstel, om zo de juiste keuzes te kunnen maken.

Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Kunnen we de relatie nog gezond maken of herstellen?
  • Is het beter om uit elkaar te gaan en op een goede manier de scheiding te regelen?
  • Nemen we een time-out en wat betekent dat op korte en op lange termijn voor onze relatie?

Daarbij zijn niet ineens alle problemen opgelost. Je krijgt inzicht in elkaar om te kijken of de relatie nog te redden is, of problemen nog op te lossen zijn. Wat is er nodig voor de toekomst, welke mogelijkheden zijn er? bij relatiemediation zijn jullie als stel volkomen gelijk, er is geen goed of slecht. We werken op basis van herstel, transformatie, elkaar weer terug kunnen vinden, op welke wijze je effectief kan communiceren, hoe je omgaat met conflictsituaties en hoe je elkaar weer kunt vinden op het gebied van gevoelens en behoeften. Daarin wordt van ieder een bijdrage verwacht, een actieve houding. Hierbij is ruimte voor je eigen emoties en verwachtingen.

Relatiemediation: toch scheiden?

Mocht het uiteindelijk toch tot een scheiding komen, dan is er sprake van een “zachte” overgang en starten we een scheidingsbemiddeling op. Het is onze ervaring dat dit enorm helpt om er samen goed aan uit te komen. Immers, je hebt ook samen nog onderzocht om te kijken of bij elkaar blijven een serieuze optie is en verdrietig genoeg is dat niet gebleken.

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!