zm4.jpg

Mediation bij arbeidsconflict

Heb je te maken met een (dreigend) arbeidsconflict en zoek je professionele hulp? Wij bieden doeltreffende arbeidsmediation aan en helpen je om de conflictsituatie op te lossen. Onze ervaren mediators zijn gespecialiseerd in het begeleiden van arbeidsconflicten en staan klaar om u te ondersteunen. Voorkom ontslag en neem vandaag nog de eerste stap richting een duurzame oplossing. Bel ons zodat we samen kijken welke stappen we kunnen ondernemen en vraag vrijblijvend naar de kosten van mediation bij een arbeidsconflict.

Effectieve procedure - haalbare afspraken
De beste alternatieven zoeken
Invloed op het eindresultaat

Een arbeidsconflict met je werkgever oplossen

Ben je in een arbeidsconflict beland dat veroorzaakt wordt door je werkgever en zoek je een oplossing voor het arbeidsconflict met je werkgever? Het kan een uitdagende en stressvolle situatie zijn wanneer je werkgever aanstuurt op een arbeidsconflict. Kies daarom voor onze effectieve mediation methode om deze problemen aan te pakken en de harmonie op de werkvloer te herstellen.

Tijdens mediation spelen wij als  onafhankelijke derde partij een cruciale rol in het oplossen van conflicten. Onze mediators hebben ervaring met arbeidsconflicten en fungeren als neutrale bemiddelaar tussen jou en je werkgever. Op deze manier faciliteren wij een open communicatie en helpen we beide partijen om tot een bevredigende oplossing te komen.

Mayet Mediators bieden een veilige omgeving waarin beide partijen vrijuit kunnen spreken en hun standpunten kunnen uiten. We bevorderen begrip en helpen de kernproblemen boven water te krijgen. Op deze manier komen de gemeenschappelijke belangen aan de orde en begeleiden we jullie bij de zoektocht naar mogelijke oplossingen.

Wat zijn de voordelen van (arbeids)mediation?

  • Mediation is een snellere en goedkopere methode dan juridische procedures. In plaats van maandenlang te worden verwikkeld in een juridisch gevecht, kan mediation binnen enkele sessies tot een oplossing leiden. 
  • Dit bespaart niet alleen tijd en geld, het helpt ook de onderlinge relatie tussen jou en je werkgever te behouden.
  • Het bevordert het een constructieve samenwerking en opent het de mogelijkheid tot het herstellen van vertrouwen. 
  • Je behoudt zelf de controle over het proces en de uitkomst, in tegenstelling tot een gerechtelijke procedure waarbij de rechter de beslissing neemt.
  • Mediation bij arbeidsconflicten in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en de rest van Nederland. 

Kortom, als je geconfronteerd wordt met een arbeidsconflict veroorzaakt door je werkgever, is mediation de ideale oplossing om tot een bevredigende en duurzame oplossing te komen. Wij bieden een veilige en gestructureerde omgeving waarin je jouw stem kunt laten horen en gezamenlijk met je werkgever kunt werken aan een oplossing. 

Neem vandaag nog contact op en zet de eerste stap naar een betere werkrelatie. Je hoeft er niet alleen voor te staan.

Een arbeidsconflict met je leidinggevende oplossen

Ben je verwikkeld in een verhit arbeidsconflict met je leidinggevende? Voel je je machteloos en weet je niet wat te doen. Arbeidsconflicten met leidinggevenden kunnen stressvol en emotioneel uitputtend zijn. Van ruzie maken word je uiteindelijk ziek. Een effectief proces van mediation is de sleutel tot het vinden van een bevredigende oplossing voor jouw arbeidsconflict. Je hoeft er niet alleen voor te staan. Lees verder om te ontdekken hoe mediation jou kan bijstaan wanneer je in een conflict met je leidinggevende bent beland. 

Wanneer je te maken hebt met een arbeidsconflict met je leidinggevende, lijkt het misschien alsof de macht volledig bij hen ligt. Je voelt je mogelijk geïntimideerd en weet niet hoe je je rechtvaardigheid kunt laten gelden. Hier komt mediation om de hoek kijken. Mediation biedt een gestructureerde en neutrale omgeving waarin beide partijen hun standpunten kunnen uiten en naar elkaars perspectieven kunnen luisteren.

Mayet Mediators stellen je in staat om samen met je leidinggevende in gesprek te gaan en tot een gezamenlijke oplossing te komen. Mayet Mediators zijn ervaren in het omgaan met conflicten op de werkvloer. Zo zullen we de communicatie weer vlot trekken en werken we aan wederzijds begrip. Je krijgt de gelegenheid om je ervaringen duidelijk te maken, zodat je leidinggevende jouw belangen en zorgen kent en andersom natuurlijk.

Op deze manier bieden wij een veilige omgeving waarin je je gehoord voelt en actief kunt deelnemen aan het oplossen van het conflict. Het stelt je in staat om creatieve oplossingen te bedenken die voldoen aan zowel jouw behoeften als die van je leidinggevende. Door te kiezen voor mediation toon je ook je bereidheid om samen te werken en een positieve werkomgeving te behouden, zelfs na het conflict.

Dus worstel je met een arbeidsconflict met je leidinggevende? Mayet Mediators bieden je de weg naar een succesvolle oplossing. We helpen je om de machteloosheid te doorbreken en de communicatie te herstellen. Met mediation kun je werken aan het vinden van een bevredigende uitkomst die zowel jou als je leidinggevende ten goede komt. Neem vandaag nog de eerste stap richting een betere werkplek door mediation te overwegen.

Een arbeidsconflict met een werknemer oplossen

Heb je, of krijg je te maken met een arbeidsconflict met een werknemer? Dat kan een uitdagende situatie zijn. Mayet Mediators bieden een effectieve oplossing, waarbij we de werkgever én de werknemer helpen om een bevredigende werkrelatie te behouden. Onze mediators zijn de sleutel tot het aanpakken van arbeidsconflicten op een constructieve en respectvolle manier. Mediation is de ideale oplossing om de werknemer te helpen en de belangen van het bedrijf op koers te houden. Lees verder om te ontdekken hoe mediation jou als werkgever kan bijstaan wanneer je in een conflict met een werknemer bent beland.

Mayet Mediators bieden een veilige omgeving waarin werkgever en werknemer hun standpunten kunnen uiten en naar elkaars ervaring en beleving kunnen luisteren. Daarmee ondersteunen we de werkgever in het proces van zorgplicht voor de werknemer. Ieders stem wordt gehoord tijdens de onderhandelingen. Door de focus te leggen op constructieve communicatie en het vinden van gemeenschappelijke grond, kunnen Mayet Mediators werkgevers in staat stellen om met de werknemer oplossingen te vinden in het belang van het bedrijf en de efficiëntie op de werkvloer. Zo draagt mediation ook bij om de werknemer aan het werk te houden of weer te re-integreren na een ziekmelding. Want een zieke werknemer kost nog meer tijd en geld en kan voorkomen worden wanneer je tijdig met elkaar aan tafel komt. 

Mayet Mediators bevorderen een open communicatie, begrip en het vinden van oplossingen die voor alle betrokkenen aanvaardbaar zijn. Door samen te werken aan het vinden van een compromis, kunt u een sterke werkrelatie behouden en verdere escalatie voorkomen. Op deze manier zijn onze mediationtrajecten een bewezen methode om arbeidsconflicten op te lossen en biedt mediation voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Wij bemiddelen altijd in een vertrouwelijke omgeving waarin beide partijen vrijuit kunnen spreken en vrijuit kunnen zoeken naar oplossingen. Dit bevordert een sfeer van vertrouwen en samenwerking.

Wij werken efficiënt en onze aanpak is kosteneffectief. Het voorkomen van langdurige ziekte of afwezigheid of zelf  juridische procedures is in het belang van de gehele onderneming. Door de rechten van de werknemer te respecteren en te streven naar een bevredigende oplossing, kunt u als werkgever een positieve werkomgeving behouden. 

In een arbeidsconflict met een werknemer is mediation de juiste keuze om de belangen van beide partijen te behartigen. Kies voor mediation en werk samen aan een constructieve oplossing voor uw arbeidsconflict. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie en we bespreken een plan van aanpak.

Deze klanten kregen hulp bij arbeidsmediation

Lees de ervaringen van onze klanten die gebruik maakten van onze diensten voor arbeidsmediation.

Bekijk alle referenties
De ritjes naar jullie toe, brachten me even in concentratie. De scheiding was moeilijk en we hadden steeds ruzie. De ritjes terug waren steeds weer een opluchting. Waanzinnig, die energie die jullie brengen. Dat wilde ik kwijt.

Brenda de V. - Rotterdam

Bezuinigingen en reorganisaties vallen niet mee. Fijn om met een professionele derde tot oplossingen te komen. Mooi resultaat, waarbij rekening werd gehouden met ieders mening en gevoel. Ik heb er zelfs veel van geleerd

Amsterdam

Veelgestelde vragen

Mayet Mediators werken met een uurtarief op basis van gewerkte uren. Voor ons is een transparante relatie tussen de mediator en de cliënten aan tafel een belangrijk uitgangspunt van gelijkwaardigheid.

Een vaste prijs wordt gebaseerd op een gemiddelde, als aangenomen werk is het onze ervaring dat deze dan meestal te hoog uitpakt.

Wij willen graag onze cliënten belonen op hun eigen inspanningen, oplossingsgerichtheid en motivatie. Daardoor houden we de mediation of scheiding zo goedkoop mogelijk.

Het is altijd mogelijk om met jullie Mayet Mediator afspraken te maken over afspraken in de avond of in het weekend. Het is een keuze van iedere mediator zelf. Bespreek dit gerust tijdens het oriëntatiegesprek.

Afhankelijk van het soort mediation, kunnen we een gemiddeld aantal bijeenkomsten stellen tussen 3 en 5 keer. Iedere bijeenkomst duur nooit langer dan 2 uur. Daarna is je hoofd vol van het denken, onderhandelen en de emoties die daarbij komen. We maken dan liever een nieuwe afspraak.

Mediation is op geschikt zowel in familiaire zin, bij scheiding en erfenissen, maar ook zakelijk en in arbeidskwesties. Daarnaast bieden wij ook preventieve mediations aan en  team/conflictcoaching bij samenwerkingsverbanden.

Belangrijk is dat alle betrokken partijen de wil en motivatie hebben om aan een mediationtraject mee te werken. Daarom is een oriëntatiegesprek met een van onze Mayet Mediators altijd vrijblijvend. We kunnen dan kennismaken, jullie kunnen de kwestie toelichten en we maken een plan van aanpak. Eerst telefonisch overleggen kan altijd. We bepalen dan met elkaar de opmars, en we geven een toelichting over de mogelijkheden.

Mayet Mediators heeft hoge resultaten bij het aantal geslaagde mediations. Onze interventies zijn efficiënt en we brengen partijen weer in communicatie. Hoe moeilijk dan ook, er wordt ruimte gemaakt om over de nieuwe toekomst na te denken en met elkaar afspraken te maken. Ieders belang en behoefte wordt bij mediation gehoord.

Voordelen van mediation zijn onder andere kostenbesparing, snellere resolutie, behoud van zakelijke relaties, vertrouwelijkheid en meer controle over de uitkomst vergeleken met een rechtszaak.

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!