zm4.jpg

Mediator voor een conflict op je werk nodig?

Heb je een conflict op je werk dat je maar niet kunt oplossen? Overweeg dan een mediator voor conflict op werk om je te helpen de situatie aan te pakken. Met de expertise van een mediator kun je effectieve manieren ontdekken om het conflict op je werk op te lossen en tot een bevredigende oplossing te komen. Wacht niet langer, neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je begeleiden naar een betere werkomgeving zonder onnodige spanningen.

Kies voor Mayet Mediators bij een conflict op werk

Aarzel niet lang er neem de stap naar mediation om het conflict op het werk met je collega, manager of werkgever aan te pakken. Arbeidsmedaiton via Mayet Mediators biedt vele voordelen

 • Kostenbesparend
 • Behoud van de werkrelatie
 • Vertrouwelijk. Niet wordt openbaar gemaakt
 • Efficiënte oplossing zonder langdurige juridische procedures
 • Zelfbeschikking. Bij mediation behoud je de controle over het resultaat
Gratis oriëntatiegesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zeer spoedig contact met je op.

Neem contact op met Charlotte
charlotte10.jpg

Charlotte Verbraak (MFP)

085 - 773 02 12 cverbraak@mayet.nl

Conflict op werk met een collega

Heb je te maken met een vervelend conflict met een collega op het werk? Het kan behoorlijk uitdagend zijn om dag in dag uit met iemand samen te werken wanneer er spanningen en onenigheid zijn. Misschien vermijd je wel interacties met die collega en heeft het een negatieve invloed op de sfeer en productiviteit op de werkvloer. In dit soort situaties kan een mediator voor conflict op het werk met een collega een waardevolle oplossing bieden. Ontdek hier waarom het inschakelen van een mediator je kan helpen om het conflict effectief op te lossen en de voordelen van mediation.

Een Mayet Mediator is een neutrale en onpartijdige derde persoon die getraind is in het begeleiden van partijen die betrokken zijn bij een conflict. Onze rol is om te luisteren naar beide partijen, ieders standpunten te begrijpen en te helpen bij het vinden van een gezamenlijke oplossing. Een mediator is geen rechter die een beslissing oplegt, maar eerder een facilitator die je helpt om met elkaar te communiceren en begrip te creëren. Door onze tussenkomst kunnen emoties beter onder controle worden gehouden en kan er effectief worden gewerkt aan een duurzame oplossing.

Conflict op werk met je leidinggevende of manager

Heb je te maken met een lastig conflict met je leidinggevende of manager op het werk? Zo'n situatie kan enorm stressvol zijn en zelfs je professionele groei belemmeren. Wanneer er sprake is van onenigheid met iemand in een hogere positie, kan het moeilijk lijken om hiermee om te gaan. Echter, een conflict met je leidinggevende of manager hoeft niet onoplosbaar te zijn. Overweeg om de hulp van Mayet Mediators in te schakelen om het conflict effectief aan te pakken en de werksfeer te verbeteren.


Mayet Mediators kunnen als mediator een cruciale rol spelen in het oplossen van een conflict tussen jou en je leidinggevende of manager. Hier zijn een aantal redenen waarom het inschakelen van een mediator verstandig is:

 • Neutraal en onpartijdig: Een mediator is een onafhankelijke derde partij die geen belang heeft bij een specifiek resultaat. Hierdoor kunnen we objectief en onpartijdig het conflict benaderen en beide partijen helpen om ieders standpunten te begrijpen.
 • Verbeterde communicatie: In conflictsituaties kunnen emoties hoog oplopen, waardoor effectieve communicatie vaak lastig wordt. Mayet Mediators faciliteren de communicatie en helpen om de communicatiekanalen te heropenen, zodat je je standpunten duidelijk en respectvol kunt overbrengen.
 • Focus op belangen: In plaats van je te concentreren op standpunten, helpen we je om de onderliggende belangen te identificeren. Door te begrijpen wat voor jou en je leidinggevende of manager belangrijk is, kunnen er oplossingen worden gevonden die aan beide kanten tegemoetkomen.
 • Vertrouwelijkheid: Alle gesprekken met de mediator zijn vertrouwelijk, waardoor je vrijuit kunt spreken zonder je zorgen te maken over repercussies op de werkvloer.5.
 • Duurzame oplossingen: In plaats van tijdelijke oplossingen die het conflict alleen maar maskeren, begeleiden wij je naar duurzame oplossingen die het probleem bij de kern aanpakken.

Als je momenteel een conflict hebt met je leidinggevende of manager, aarzel dan niet om de stap naar mediation te nemen. Door het inschakelen van een mediator kun je werken aan het herstellen van de relatie met je leidinggevende of manager, wat van groot belang kan zijn voor je professionele toekomst.

Conflict met je werkgever

Heb je momenteel te maken met een conflict met je werkgever? Een confrontatie met je baas kan een zeer uitdagende situatie zijn, omdat het je professionele leven negatief kan beïnvloeden en stress op de werkvloer kan veroorzaken. Wanneer je het gevoel hebt dat je vastzit in een conflict met je werkgever, is het belangrijk om te weten dat er een oplossing is. Overweeg om de hulp van Mayet Mediators in te schakelen om het conflict effectief aan te pakken en een harmonieuze werkomgeving te herstellen.

Waarom zijn onze mediationtrajecten zo essentieel bij een conflict met je werkgever?

Een conflict met je werkgever kan verschillende oorzaken hebben, zoals miscommunicatie, onduidelijke verwachtingen, of verschil in visie. Mayet Mediators helpen je om deze knelpunten aan te pakken en een oplossing te vinden. Hier zijn enkele redenen waarom het verstandig is om ons in te schakelen bij een conflict met je werkgever:

 • Onpartijdige bemiddeling: Een mediator is een neutrale en onafhankelijke derde partij, wat betekent dat we geen voorkeur hebben voor een bepaalde kant in het conflict. Wij zullen zorgvuldig naar jouw standpunten luisteren, evenals naar die van je werkgever, om te begrijpen wat er speelt.
 • Constructieve communicatie: Communicatie is vaak een cruciaal probleem bij conflicten. Mayet Mediators zorgen voor een veilige omgeving waarin je vrij kunt spreken en naar elkaar kunt luisteren zonder onderbrekingen. Dit opent de weg naar constructieve gesprekken en het vinden van gemeenschappelijke grond.
 • Focus op belangen: In plaats van je te concentreren op standpunten, helpen we je om de onderliggende belangen te achterhalen. Dit helpt bij het vinden van oplossingen die aan beide kanten tegemoetkomen en de kern van het conflict aanpakken.
 • Vertrouwelijkheid: Alle informatie die tijdens de mediation sessies wordt besproken, is vertrouwelijk. Dit betekent dat je vrijuit kunt spreken zonder je zorgen te maken over negatieve gevolgen op je werk.
 • Toekomstgerichte oplossingen: We helpen je bij het zoeken naar oplossingen die niet alleen het huidige conflict aanpakken, maar ook zorgen voor een betere samenwerking en communicatie in de toekomst.

 

Ziek melden door een conflict op werk

Heb je te maken met een conflict op je werk dat je tot het uiterste drijft en je zelfs ziek doet voelen? Het kan overweldigend zijn om met dergelijke spanningen en stress om te gaan. Als je merkt dat het conflict op je werk een negatieve invloed heeft op je gezondheid, is het cruciaal om actie te ondernemen, zeker wanneer je ziek gemeld bent of je wilt gaan ziek melden. Als de bedrijfsarts of arbo arts constateert dat je ziek bent door het aanhoudende conflict op je werk, is het belangrijk om deze professionele beoordeling serieus te nemen. De vaststelling van de bedrijfsarts geeft jou een officiële erkenning van de impact die het conflict heeft op je gezondheid en welzijn. 

Onthoud dat het inschakelen van een mediator geen teken van zwakte is, maar juist een teken van kracht en volwassenheid. Het laat zien dat je bereid bent om het conflict op een constructieve manier aan te pakken en een positieve verandering te bewerkstelligen. Door de hulp van een mediator in te schakelen, geef je jezelf de beste kans om het conflict op te lossen en je gezondheid te herstellen.

Er zijn stappen die je kunt nemen om het probleem / het conflict aan te pakken en je welzijn te herstellen. Daarbij is mediation vaak je beste alternatief, daar zijn wij van overtuigd.  Welke stappen kun je nemen?

 1. Een mediator zoeken om het conflict op te lossen. Een mediator is een neutrale derde partij die kan helpen om de communicatie tussen jou en de andere betrokkenen te vergemakkelijken en te begeleiden naar een compromis. Mediation kan een effectieve manier zijn om een vastgelopen conflict te doorbreken en tot een oplossing te komen die voor iedereen aanvaardbaar is.
 2. Openlijk communiceren met je leidinggevende of HR-afdeling over het conflict en hoe het je gezondheid beïnvloedt. Het delen van je gevoelens en zorgen kan helpen bij het vinden van een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Je kunt ook overwegen om de (externe) vertrouwenspersoon in te schakelen, die je kan ondersteunen.
 3. De bedrijfsarts of arbodienst adviseren om een mediator in te schakelen als een vreedzame en constructieve weg om het conflict aan te pakken. Dit advies is meestal niet vrijblijvend en een essentiële voorwaarde voor re-integratie en herstel. 

Mayet Mediators zijn getraind in het begeleiden van moeilijke gesprekken en kunnen jou en de andere partij(en) helpen om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Neem gerust contact op, dan kijken we met elkaar wat de beste opmars is in jouw situatie.

Conflict op werk en ontslag

Heb je te maken met een moeilijk conflict op je werk dat je dagelijks leven beïnvloedt en je zelfs aan het denken zet over ontslag? Ben je juist bezorgd dat het conflict tot je ontslag leidt? Het kan een stressvolle en verwarrende tijd zijn, maar het is van cruciaal belang om de juiste stappen te nemen om deze situatie aan te pakken. Een tijdige zoektocht naar een ervaren mediator kan een belangrijke stap zijn om het conflict op te lossen en een mogelijke beëindigingsovereenkomst te bereiken.

Als je geconfronteerd wordt met een conflict op het werk dat lijkt te escaleren, is het verstandig om niet te lang te wachten met het inschakelen van een mediator. Mayet Mediators fungeren als neutrale derde partij en we zijn daarbij vooral procesregisseur. Dit speelt een waardevolle rol in het vinden van een oplossing, vooral als het conflict dreigt te leiden tot een ontslag.

In het geval dat een ontslag onvermijdelijk lijkt, zullen we ook helpen bij het opstellen van een beëindigingsovereenkomst met condities die voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

Wacht niet langer en neem nu actie om het conflict op je werk aan te pakken. Of het nu een verdere samenwerking wordt, of uiteindelijk concluderen jullie samen dat de werkrelatie stopt… Door een ervaren Mayet Mediator in te schakelen, geef je jezelf de beste kans om het conflict op een professionele en vreedzame manier op te lossen en een eventuele exit-mediation te begeleiden tot een goede beëindigingsovereenkomst. Hiermee voorkom je niet alleen verdere escalatie van het conflict, maar ook onnodige stress en negatieve gevolgen voor je carrière.

Kies voor je eigen welzijn en gemoedsrust en neem vandaag nog contact op met een Mayet Mediator. 

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!