familiemediationwebsite.jpg

Familie mediation

Ruzie komt in de "beste" families voor. Zijn er bij jou problemen in de familie die je graag opgelost wilt hebben? Mayet Mediators zijn deskundig op het gebied van familiesystemen. Met familie mediation kunnen jij en je dierbaren constructief werken aan het oplossen van geschillen, waarbij alle betrokkenen gehoord worden. De expertise van Mayet Mediators helpt jullie om samen tot duurzame oplossingen te komen. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar harmonie en begrip binnen jouw gezin.

Inzicht in familieopstelling
Erkenning en waardering krijgen
150+ families gingen jullie voor
fm2.jpg

Familie mediation bij conflicten

In een familie kunnen zich diverse uitdagingen voordoen die kunnen leiden tot conflictsituaties. Deze problemen zijn op een gegeven moment moeilijk te negeren. Het leidt tot onbegrip, gemis aan erkenning en aandacht en zelfs tot een verwijdering van de onderlinge contacten. Het gevoel niet gehoord te worden kan resulteren in opgekropte emoties en onopgeloste kwesties, waardoor kleine geschillen zich kunnen uitbreiden tot grotere conflicten. Je voelt je gekwetst door een of meerdere familieleden. Zo lijkt een familieruzie onoplosbaar en komt het er niet meer van om een familieruzie uit te praten.

Wat zijn de meest voorkomende familieruzies?

Ruzie over de verdeling van de erfenis of nalatenschap

Financiële kwesties kunnen een bron van spanning zijn binnen families. Erfeniskwesties, onenigheid over gezamenlijke financiën of onduidelijke afspraken kunnen leiden tot onzekerheid en onderlinge spanningen. 

Zorg voor de ouders en/of kinderen

De overheid wil mantelzorgers meer betrekken bij zorgtaken, maar is het realistisch om te verwachten dat familiebanden altijd flexibel genoeg zijn? Onderzoek wijst uit dat veel familierelaties niet sterk genoeg zijn voor mantelzorg, wat tot conflicten kan leiden."

Verstoorde relatie tussen ouder en kind

Levensveranderingen kunnen familiebanden op de proef stellen. Denk aan scheidingen, huwelijken of veranderingen in de gezinsdynamiek. Deze gebeurtenissen kunnen sterke emoties oproepen en de relaties tussen gezinsleden verstoren.

Familie mediation bij oud zeer

Oude, onopgeloste geschillen kunnen een schaduw werpen over het heden. Lang sluimerende ruzies, onuitgesproken gevoelens of misverstanden uit het verleden kunnen steeds weer opduiken en de harmonie in het gezin verstoren. Oude wrok en onverwerkte emoties kunnen ervoor zorgen dat familieleden steeds weer in dezelfde conflicten verstrikt raken.

fm3.jpg

De rol van een mediator tijdens familie mediation

Als professioneel familiemediator begrijpen Mayet Mediators dat deze conflicten een grote impact hebben op jou en je dierbaren. Onze rol als mediator bij familieconflicten is om jullie te begeleiden naar constructieve oplossingen en een gezonde communicatie te bevorderen. Met behulp van mediation kunnen we met elkaar werken aan begrip en compromissen, zodat jullie als gezin sterker uit deze uitdagingen kunnen komen.

Wacht niet langer met het aanpakken van familieproblemen en het herstellen van de harmonie in jullie gezin of familie. Neem vandaag nog contact op voor een vertrouwelijk gesprek. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en jullie gezinsband versterken. Kies voor een toekomst waarin liefde en begrip de boventoon voeren.

Meer over familie mediation

Er kunnen natuurlijk meerder zaken in de familie spelen die een conflict kunnen opleveren. Hiernaast zijn een aantal voorbeelden die wij in de praktijk geregeld zien voorkomen.

Nalatenschapsmediation

Wanneer een dierbare overlijdt en een erfenis achterlaat, ontstaan er soms conflicten in de familie. Mayet lost deze op.

Conflict over ouderenzorg

Soms ontstaan er verschillen in visie als het aankomt op ouder- of mantelzorg. Deze conflicten maken we samen bespreekbaar.

Kosten voor familiemediation

Investeren in herstel van familiebanden is van onbetaalbare waarde. Bij Mayet Mediators begrijpen we dat het aanpakken van familieconflicten een waardevolle investering is in de toekomst van het gezin, de familieleden. De kosten voor familiemediation zijn een belangrijke overweging, maar de voordelen van het herstellen van gebroken banden en het bevorderen van harmonie binnen het gezin zijn simpelweg onbetaalbaar.

Wij geloven sterk in het delen van verantwoordelijkheid, daarom bieden we flexibele opties om de kosten van mediation te verdelen. We begrijpen dat financiële zorgen het al bestaande conflict kunnen verergeren, en dat is wel het laatste wat we willen. We werken met een uurtarief, waarbij we eerste intakegesprekken voeren. Dit maakt de gezamenlijke familie mediation effectiever, omdat we weten welke aanpak we kiezen. Ieder familiesysteem bieden we namelijk maatwerk. 

Familie mediation kost gemiddeld zo'n €1500 en €2500

Onze ervaren mediators zetten zich in om een prijs-kwaliteitverhouding te bieden die voor jou acceptabel is. We willen dat je je comfortabel voelt bij het investeren in de toekomst van je familie. Het welzijn van jouw gezin staat voorop en we streven ernaar om onze diensten voor zoveel mogelijk families toegankelijk te maken. Meestal volgen 2 of 3 gezamenlijke mediationgesprekken. Een familiemediation komt gemiddeld tussen de € 1.500,00 en € 2.500,00 uit.

Als je op zoek bent naar een duurzame oplossing voor de conflicten binnen jouw familie, nodigen we je uit voor een vrijblijvend intakegesprek bij Mayet Mediators. Tijdens dit gesprek kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden en jouw specifieke situatie bespreken. Samen werken we aan een oplossing die voor jou en je gezin/familie werken.

Christelijke familiemediation - mediation en geloof

Hoe ga je als gelovig Christen om met een familieruzie? Hoe zit dat met ruzie maken en vergeven? In de Bijbel komt ruzie en boos of woedend zijn regelmatig voor. Rust er een claim op je? Voel je dat je als Christen altijd maar vergevingsgezind moet zijn? Mag je kwaad wel met kwaad vergelden? Gelukkig liet Jezus ons zien dat een conflict niet altijd te ontwijken is. Hoe ga je daarmee om als christen?

Christelijke familiemediator

Mayet Mediators hebben affiniteit met het geloof of zijn zelf gelovig. Daardoor kunnen wij christelijke gezinnen en families goed bemiddelen. We snappen de gewetensnood en de conflicten die door of ondanks het geloof toch ontstaan. Bij Mayet Mediators staan het respecteren van christelijke waarden centraal, waardoor we samen kunnen werken aan een vreedzame en harmonieuze oplossing. Wanneer je te maken hebt met spanningen, meningsverschillen of andere moeilijkheden binnen je gezin, begrijpen we dat het van groot belang is om een aanpak te vinden die recht doet aan je geloofsovertuigingen.

Conflict oplossen? Start met familie mediation

Ben je op zoek bent naar een vreedzame en respectvolle manier om conflicten binnen je familie op te lossen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze ervaren mediators combineren professionele begeleiding met een diepgaand begrip van jouw geloofsovertuigingen, waardoor we samen kunnen werken aan harmonie en begrip.

Neem vandaag nog contact met ons op en start de reis naar een sterker en meer verbonden gezin / familiesysteem.

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking familie mediation?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!