Samen met jullie stellen we een ouderschapsregeling op. Heldere afspraken jullie beide akkoord mee zijn.
Mediator scheiding
Ontdek de kracht van een ervaren Mayet Mediator bij scheiding: voor een soepele en vreedzame oplossing. Onze scheidingsbemiddeling biedt expertise en begeleiding, zodat jullie samen de weg vinden naar een vlotte echtscheiding. Bespaar tijd en emotionele stress door te kiezen voor mediation bij echtscheiding. Onze deskundige mediators staan jullie bij in dit proces, waarbij respect en zorg centraal staan.
De rol van een mediator bij een scheiding
De rol van een mediator bij een scheiding is onmisbaar voor een goed verloop van het scheidingsproces. Ben je momenteel betrokken bij een scheiding en voel je je overweldigd door de emotionele en juridische uitdagingen die hiermee gepaard gaan? Mayet Mediators spelen een onmisbare rol bij een scheiding en dat maakt het verschil tussen een langdurige strijd en een vlotte, respectvolle afwikkeling.
Welke rol nemen Mayet Mediators op zich?
Wanneer je in een scheiding verwikkeld bent, kunnen de emoties hoog oplopen en communicatie vaak verslechteren. Dit kan leiden tot langdurige conflicten en kostbare juridische gevechten. Hier komen Mayet Mediators in beeld als neutrale derde partij, als volgt:
- Wij fungeren als een bruggenbouwer, helpen de communicatie tussen jou en je partner te verbeteren en bevorderen wederzijds begrip.
- Door emoties te temperen en rationeel te blijven, zal je beter in staat zijn om weloverwogen beslissingen te nemen, vooral als het gaat om belangrijke aspecten zoals vermogensverdeling, alimentatie en omgangsregelingen voor kinderen.
- Onze mediation bij scheiding is niet alleen effectief. Het is een minder destructieve aanpak, waarbij we inzetten op een positief mediationproces.
- De rol van Mayet Mediators is de kinderen in een scheiding als een volwaardige derde partij te zien en hun belangen voorop te stellen. Kinderen hebben vaak het meest te lijden onder een vijandige scheidingssituatie, maar met de hulp van een mediator kunnen ouders werken aan het ouderschapsplan.
Wil je een vlotte scheiding zonder onnodige stress en conflicten?
Aarzel dan niet langer en schakel een ervaren Mayet Mediator in om je te begeleiden tijdens het scheidingsproces. Kies voor een duidelijke rol voor de mediator, die jouw behoeften begrijpt en zich inzet voor een oplossingsgerichte aanpak.
Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe mediation na scheiding je leven positief kan veranderen. Samen kunnen we de weg naar een nieuw begin effenen.
Meer over mediation bij scheiding
Binnen de scheidingsmediation biedt Mayet Mediators tal van voordelen en subdiensten. Bekijk ze hier.
Het financieel scheidingsrapport is een belangrijk middel tijdens de scheidingsbegeleiding om tot afspraken te komen.
Wat zijn de kosten voor scheidingsmediation
Benieuwd naar onze transparante kosten voor scheidingsbemiddeling? Laten we samen alle details doornemen tijdens een persoonlijk oriëntatiegesprek! Want een scheiding bemiddelen is altijd maatwerk en iedere situatie weer uniek.
Bij Mayet Mediators begrijpen we dat scheiden een emotioneel en complex proces kan zijn. Wij staan voor je klaar om je te begeleiden naar een respectvolle en eerlijke scheiding, zonder onnodige financiële zorgen.
Bij het kiezen van een mediator is het cruciaal om te weten wat de kosten zijn en hoe we jou kunnen ondersteunen bij het realiseren van een vlotte scheiding. Ons uurtarief voor bemiddeling varieert, maar we beloven altijd een optimale prijs-kwaliteitverhouding. We zijn er om je te helpen de juiste keuzes te maken, afgestemd op jouw situatie en budget.
Wellicht denk je dat een mediator inschakelen buiten je financiële mogelijkheden valt, maar bij Mayet Mediators willen we toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom bieden we pro deo mogelijkheden en informeren we je graag over eventuele rechtsbijstand die je kunt krijgen. Zo zorgen we ervoor dat de kosten van de scheiding jou niet onnodig belasten.
Bij Mayet Mediators streven we ernaar om je te voorzien van een duidelijk kostenoverzicht vanaf het begin tot het einde van het scheidingsproces. Gemiddeld genomen kost een scheiding tussen de € 2.500,00 en € 4.000,00. Echter, elke situatie is anders, en we kunnen pas een goede inschatting maken op basis van jouw specifieke omstandigheden.
Gratis oriëntatiegesprek voor mediation bij scheiding
Om je te helpen de kosten beter te begrijpen en een duidelijk beeld te krijgen van hoe wij jou kunnen ondersteunen, nodigen we je graag uit voor een persoonlijk oriëntatiegesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we al je vragen beantwoorden en een aanpak op maat voorstellen die bij jouw behoeften past.
Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op om een afspraak in te plannen! Ons team van ervaren mediators staat klaar om jou te begeleiden naar een vreedzame en eerlijke scheiding, zonder onverwachte kosten. Laat ons je helpen om deze moeilijke periode te doorlopen met de nodige zorg en expertise.
Referenties mediation scheiding
Lees hier enkele van onze referenties omtrent zakelijke, arbeids en scheidingsmediation.
Wat zeggen onze klanten?Veelgestelde vragen over scheidingsmediation
Wat een goede omgangsregeling is, dan kunnen jullie samen het beste bepalen. Ieder kind heeft recht op een gelijkwaardige relatie met beide ouders na de scheiding. Een omgangsregeling is goed, wanneer je merkt dat het met de kinderen goed gaat na de scheiding. Bij een omgangsregeling zijn de kinderen vaker bij één ouder. Bijvoorbeeld de situatie dat de kinderen in het weekend bij de ene ouder zijn en de overige dagen van de week bij de andere ouder. Vaak kiezen ouders hiervoor wanneer het werk van de ene ouder dit wel toelaat en van de andere ouder niet. Soms hebben ouders voor de scheiding al een bewuste keuze gemaakt in de zorg voor de kinderen van bijvoorbeeld de moeder. Zolang jullie rekening houden met de behoefte van de kinderen, zijn er veel alternatieven mogelijk in een omgangsregeling. Daarbij zijn de reistijden tussen de huizen van jullie ouders ook een belangrijk gegeven bij wisselmomenten.
Wanneer we afspraken bespreken in de mediation rondom de omgangsregeling, komen de volgende onderwerpen aan de orde:
- Op welke dagen zijn de kinderen bij wie, kunnen we daar structuur in brengen, bijvoorbeeld een verdeling in even en oneven weken.
- Op welke manier verloopt het halen en brengen en hoe deel je de kosten van de omgangsregeling? Hoe worden de vakanties en vrije dagen verdeeld, wat is haalbaar, wie heeft de verantwoording voor het regelen van oppas?
- Hoe gaan jullie om met verjaardagen en feestdagen?
- Hoe onderhouden de kinderen contact met de andere ouder, bij wie ze niet zijn?
Dynamisch in de tijd: Het kan zijn dat in de loop van de tijd de omgangsregeling niet meer goed bij jullie situatie past. Bijvoorbeeld door andere werktijden of omdat de kinderen ouder worden, bijvoorbeeld dat sport en andere hobby’s op bepaalde dagen plaats vinden. In het ouderschapsplan nemen we ook op op welke manier je de omgangsregeling evalueert, bijstelt of wijzigt.
Co-ouderschap staat voor collega-ouderschap. Het is belangrijk je te realiseren hoe goede collega’s met elkaar omgaan. Want deze grondhouding is van groot belang wanneer je als co-ouders wilt samenwerken na de scheiding. Goede collega’s communiceren met elkaar, hebben dezelfde visie, zijn bereid taken van elkaar over te nemen, geven elkaar rugdekking en hebben zorg voor elkaar. Wanneer dit goed gaat, is co-ouderschap een zegen voor kinderen na de scheiding.
Als co-ouders zullen jullie wensen en behoeften wat betreft de zorg- en opvoedingstaken na de scheiding op elkaar moeten aansluiten. Daarom is het belangrijk dat bij een co-ouderschap jullie min of meer dezelfde ideeën hebben over de zorg en opvoeding van de kinderen. Ook moet co-ouderschap bij de kinderen passen. Het vergt van hen ook flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Het wisselen tussen de huizen kan belastend zijn.
Welke voordelen heeft een co-ouderschap?
- Beide ouders zijn nauw betrokken bij de opvoeding van de kinderen
- De kinderen hoeven niet een ouder meer te missen
- De kinderen hebben minder loyaliteitsproblemen
- De kosten voor opvoeding en zorg worden gedeeld
- Er is goede communicatie en relatie tussen de ouders
- De ouders wonen dicht bij elkaar, de kinderen kunnen vanuit iedere ouder naar school fietsen
- Kinderen kunnen makkelijker bij de andere ouder langsgaan
Welke nadelen heeft een co-ouderschap?
- Er zal meer contact zijn tussen de ouders
- Het is soms moeilijk te regelen op het werk
Co-ouderschap is niet een standaard norm. Als ouders moet je er goed over nadenken of het haalbaar is. Er moet veel geregeld worden en soms heb je veel contact met elkaar. Daarvoor moet de relatie tussen de ouders ruimte geven. Co-ouderschap wordt een probleem voor de kinderen wanneer er bijvoorbeeld ruzie en gedoe is aan de voordeur. Kinderen kunnen daarnaast ook geen boodschapper worden van hun ouders of betrokken worden omdat ouders slecht communiceren.
Voor Mayet Mediators zijn kinderen die betrokken zijn in de scheiding van hun ouders een volwaardige derde partij. Zij zijn meestal nog afhankelijk van hun ouders, en vooral van het gedrag van hun ouders. Zij hebben echter wel de rest van hun leven te maken met de scheiding van hun ouders!
Daarom bieden wij de ouders altijd de mogelijkheid aan om de kinderen ook met de mediator van papa en mama te mogen praten over hun eigen zorgen en vragen. Een eigen moment en plekje, helpt de kinderen de scheiding beter te plaatsen.
Mayet Mediators zijn of gecertificeerd Kindbehartigers of KIES-coach/ouderschapsbemiddelaar.
Mayet Mediators werken met een uurtarief op basis van gewerkte uren. Voor ons is een transparante relatie tussen de mediator en de cliënten aan tafel een belangrijk uitgangspunt van gelijkwaardigheid.
Een vaste prijs wordt gebaseerd op een gemiddelde, als aangenomen werk is het onze ervaring dat deze dan meestal te hoog uitpakt.
Wij willen graag onze cliënten belonen op hun eigen inspanningen, oplossingsgerichtheid en motivatie. Daardoor houden we de mediation of scheiding zo goedkoop mogelijk.
We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!