mayet-128.jpg

Training & Leiderschap

Omdat oordelen verdelen en behoeftes verbinden

Mayet Mediators delen hun kennis en ervaring ook graag met professionals, organisatie en teams. Daarom ontwikkelen wij maatwerk trainingen over inspirerend leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. We zijn zelf geïnspireerd door de verbindende of geweldloze communicatie methodiek van Marshall Rosenberg en hebben deze vertaald naar maatwerk oplossingen voor bedrijven en organisaties, teams en bij persoonlijke ontwikkeling. 

Maatwerk trainingen naar behoefte van de organisatie

Wie anderen wil inspireren, moet zelf geïnspireerd zijn... Over het voorkomen van conflicten en weer gemotiveerd samenwerken.

Om effectief op dynamische, complexe organisatieontwikkelingen te kunnen inspelen en beoogde interne veranderprocessen goed vorm te geven, zijn organisaties of werkgevers vaak op zoek naar leidinggevenden die vanuit verbindend leiderschap richting geven aan hun teams. Op welke manier trek je de onderlinge communicatie vlot, kun je elkaar aanspreken bij moeilijk gedrag of bij tegengestelde belangen elkaar blijven vinden. Fijn samenwerken is essentieel om goed gemotiveerd te zijn en blijven.

Daarom staat in onze trainingen niet alleen je "hoofd" centraal. In onze trainingen staat het verbinden van "hart tot hart" centraal en dagen we deelnemers uit om te sturen op "gevoel" en vertrouwen in plaats vanuit controle. Daarbij is het essentieel dat je authentiek jezelf blijft en krijg je inzicht in je eigen kwaliteiten, drijfveren en triggers en je eigen ontwikkelpunten. Geen tips en trucs, wij zetten jou centraal en dagen je met confronterende oefeningen en opbouwende feedback uit om het maximale uit jezelf en je team te halen. Hiermee vergroot je je persoonlijk leiderschap en onderlinge samenwerking. Kortom: Hiermee vergroot je je impact.

Interesse in een opleiding of training?

Vul onderstaande gegevens in en we nemen spoedig contact met je op.

Professionele en ervaren trainers

Onze trainingen worden ontwikkeld door Charlotte Verbraak en Jacoline Bolle. Zij zijn beiden ervaren trainers en opleiders op het gebied van communicatie, gedrag en leiderschap en geregistreerd in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) als professioneel docent en trainer. 

Wij geloven als trainer dat de aandacht voor gedragsverandering en communicatie vooral gericht zou moeten zijn op wat er achter communicatie schuilgaat: houding, gedrag, gevoel, en vooral behoefte, verlangens en wensen. Alle verbinding begint bij de verbinding met jezelf en zelfempathie. Daarna volgt dat het belangrijk is dat je je eerlijk gaat uitspreken. Dan komt het empathisch luisteren in beeld (naar jezelf en naar de ander) en tot slot is er de dialoog.

We werken met verschillende mentale modellen en methodes, afhankelijk van de vraag van de organisatie. Waarbij we vooral geinsipreerd zijn door de Verbindende of Geweldloze Communicatie. Geen enkele methode stelt de menselijke behoeften / drijfveren zo nadrukkelijk centraal. Dat geeft de verdieping die Verbindende Communicatie tot zo’n mooie methode maakt. In de opvoeding, in liefdesrelaties, op de werkvloer: we zijn allemaal mensen met fundamentele behoeften die ertoe doen.

Maatwerk oplossing? We sparren eerst!

Heb je belangstelling voor een maatwerk training? Neem dan contact op met Charlotte Verbraak. Dan sparren we samen over de gewenste doelstelling en doelen. We onderzoeken waar je wilt groeien, welke doelstellingen je hebt en waar je momenteel tegenaan loopt als organisatie of team. We ontwikkelen een maatwerk offerte waarbij we meetbare resultaten willen neerzetten. We trainen niet alleen de methodiek maar ook de onderliggende ‘ denkwijzers’ die gedragsverandering ondersteunen. Onze aanpak is speels en hands-on, leren door te doen en ervaren staat centraal.

Enkele voorbeelden van onze trainingen:

 • Verbindend communiceren / Geweldloze communicatie
 • Conflictcoaching en begeleiding teams
 • Leiderschap en effectief beïnvloeden
 • Een sterke en effectieve ondernemingsraad, hoe bereik je dat?
 • Conflicthantering
 • Persoonlijke effectiviteit
 • Psychologische veiligheid in teams
 • "Van leiden naar luisteren"
 • Omgaan met klachten: Empathisch luisteren en verbindend oplossen
 • Feedback trainingen
 • "Van anderen aanspreken naar mezelf uitspreken"
 • "Assertief of agressief?" - Overdracht en tegenoverdracht

Wil je leren luisteren om te begrijpen in plaats van luisteren en snel reageren? Wil je gelijk krijgen en hoe wil je samenwerken? Wil je de kracht ervaren van empathisch luisteren en empathisch reageren? Ons uitgangspunt is het verschil maken in moeilijke gesprekken, bij tegengestelde belangen en bij niet efficiënte samenwerking. Wil je verantwoordelijkheid en eigenaarschap nemen voor de kwaliteit van je communicatie? Neem dan contact met ons op voor een maatwerk offerte. 

Structogram - biostructuuranalyse

Charlotte Verbraak is gecertificeerd Structogram trainer. Dat kan een absolute meerwaarde zijn in een training en we zetten de biostructuuranalyse dan ook maar wat graag in om de groepsdynamiek op een hele effectieve manier in beeld te krijgen en vandaar uit verder te werken met het team. Structogram: Begrijp waar jouw gedrag vandaan komt. Vergroot je persoonlijke effectiviteit en werk makkelijker samen in een team. 

Begrijp de kern van effectieve samenwerking. Als gedreven ondernemer of manager ben je vastberaden om je bedrijf naar succes te leiden. Maar hoe bereik je dit doel? Door de 'Waarom' achter deze samenwerking te begrijpen, leg je een stevig fundament voor de groei van je team of binnen het bedrijf of organisatie. De trainingsdag begint met zelfinzicht en het begrijpen van de unieke dynamiek binnen je team. Met praktische tools zoals het Structogram® krijg je inzicht in de verschillende persoonlijkheden en gedragspatronen binnen je team. Hierdoor kun je anticiperen op sterke en zwakke punten en effectiever samenwerken.

Door je team te trainen en te ontwikkelen, investeer je in de toekomst van de organisatie. Met gerichte trainingen op het gebied van communicatie, leiderschap, teambuilding en stressmanagement versterk je de vaardigheden van je teamleden. Hierdoor creëer je een positieve werkcultuur waarin iedereen zijn potentieel kan benutten en bijdraagt aan het succes van het bedrijf. Met deze aanpak vergroot je niet alleen de effectiviteit van je team, maar leg je ook de basis voor duurzaam succes en groei voor jouw bedrijf.

Vraag naar de mogelijkheden van een biostructuuranalyse en hoe dat in een maatwerk teamtraining past. 

Een greep uit trainingen die wij eerder gaven ....

 • Verbindend communiceren en samenwerken - University College Roosenvelt, Middelburg
 • Verbindend communiceren en effectiviteit teams - Zeeuws Museum, Middelburg
 • Verbindend leiderschap voor mediators - intervisiegroep mediators
 • Masterclass leiderschap voor overheidsmediators - Apeldoorn
 • Mediationopleiding - Wagner Opleidingen, open inschrijving (Universiteit Groningen)
 • Conflicthantering, persoonlijke effectiviteit en basisopleiding mediation - ICM, open inschrijving
 • Teamontwikkeling - Rabobank (plaats anoniem)
 • Structogram en triogram - Brandweer (plaats anoniem)
 • Effectief communiceren bij tegengestelde belangen - verschillende ondernemingsraden (anoniem)
 • Teamontwikkeling en zelfinzicht samenwerken - EMG-Marcom Bergen op Zoom
 • Structogram - Platform Churchmediators
 • Effectief communiceren en samenwerken voor ambtsdragers - verschillende kerkenraden (anoniem)
 • Teamontwikkeling - Gemeente Tilburg
 • Teamontwikkeling en verbinding - Politie Breda
mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!