mayet-141.jpg

Tarieven mediation

Wat kost mediation?

Hoe duur is een mediationtraject? Wat kost een echtscheiding? Met welke uitgave moeten we rekening houden? We vertellen je graag alles over onze tarieven in het vrijblijvende oriëntatiegesprek en geven je hiermee vooraf een helder beeld.

Iedere mediation is maatwerk

We kunnen natuurlijk op basis van onze ervaringen van de afgelopen 15 jaar best een gemiddelde inschatting maken. Een niet complexe scheiding regelen, met koophuis en ouderschapsplan, kost gemiddeld tussen de € 2.500,00 en € 3.500,00 all-in. De gemiddelde prijs van een arbeidsmediation komt ook op € 2.500,00.

Wij werken op basis van een uurtarief, waarbij je samen de verdeling van de declaratie bepaalt. Het gaat daarbij natuurlijk niet om het tarief op zich, maar om het aantal uren dat wordt besteed.

Daarom werken we met een digitaal dossier, een open, eerlijke en milde urenverantwoording. Het grootste deel van de tijd hangt echt af van jullie persoonlijke situatie. Jullie betalen daarmee altijd voor wat we ook concreet voor je doen.  Duidelijke afspraken en geen onverwachte kosten achteraf.

Tijdens een oriëntatiegesprek bespreken we de te verwachten werkzaamheden, waardoor er een maatwerk – inschatting komt voor jullie situatie.

All-in pakketten bij scheidingsmediation

Op voorhand bespreekbare opties

  1. Geschikt bij stellen die minder complexe zaken hebben, geen of meerderjarige kinderen. Bijvoorbeeld een huurwoning, geen schulden, loondienst inkomen. Meestal 3 gesprekken.
  2. Geschikt voor stellen met een eigen woning, ouderschapsplan met eventueel kindgesprekken, alimentatieberekeningen met financieel scheidingsrapport, convenant en juridisch traject rechtbank. Meestal 4 gesprekken.
  3. Geschikt voor ondernemers, DGA/s met BV structuur, complexe schulden, meerder onroerend goed, financieel scheidingsrapport met alimentatieberekeningen, ouderschapsplan met eventueel kindgesprekken. Maatwerk aantal uren van te voren bepaald. Meestal 4 of 5 gesprekken.

Kortingen op ons tarief

Pro deo mediation is mogelijk. Mits je ervoor in aanmerking komt natuurlijk. Wij zijn ingeschreven bij alle grote verzekeraars, zodat u via de rechtsbijstandsverzekering een deel van de mediationkosten terug krijgt. Vraag ons naar de mogelijkheden. Een zakelijke verzekering dekt soms ook de kosten van een arbeidsmediation of ander zakelijk conflict.

Rechtsbijstand voor particulieren is mogelijk. Mits je ervoor in aanmerking komt natuurlijk. Aanvraag voor gefinancierde rechtsbijstand mogelijk, zogenaamd pro deo mediation (toevoeging Raad voor Rechtsbijstand). Mediation of scheidingsbegeleiding vanaf € 58,00 per persoon is daarmee mogelijk. Kijk hier naar of je daar voor in aanmerking komt.

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!