zm12.jpg

Mediation (conflictbemiddeling)

Ontdek de kracht van mediation en de voordelen van conflictbemiddeling bij ons mediation bureau. Wanneer jij een conflict ervaart, bieden wij jou de juiste oplossing met een professioneel mediation gesprek. Mediation en conflictbemiddeling kan een conflcit ombuigen en voor alle betrokkenen positieve resultaten opleveren. Kies voor harmonie en effectieve oplossingen door mediation in te zetten voor jouw situatie.

Daarom kies je voor mediation bij Mayet Mediators

Mayet Mediators is expert in allerelei mediation. En dat ook nog eens door heel Nederland. Al meer dan 1000+ cliënten gingen je voor. Daarnaast bieden wij:

 • Zeer ervaren en erkende mediators
 • Een gratis oriëntatiegesprek
 • Persoonlijk en maatwerk mediation
 • Expert in alle mediation gebieden
 • Mediation door heel Nederland
Gratis oriëntatiegesprek aanvragen

Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zeer spoedig contact met je op.

Neem contact op met Charlotte
charlotte10.jpg

Charlotte Verbraak (MFP)

085 - 773 02 12 cverbraak@mayet.nl

Coaching en Mediation: Wat is het verschil en wat kies je?

Als je in een situatie van conflict verzeild raakt, kunnen zowel conflict coaching als mediation waardevolle instrumenten zijn om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die voor je liggen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee benaderingen en wanneer kies je voor welke?

 • Conflict coaching is een persoonlijk begeleidingsproces dat gericht is op het begrijpen en hanteren van conflicten. 
 • Tijdens coaching-sessies krijg je inzicht in je eigen emoties, communicatiestijl en conflictgedrag. 
 • Je leert vaardigheden aan om effectief met conflicten om te gaan en om beter te communiceren. 

Als je dus behoefte hebt aan persoonlijke groei en het opbouwen van je conflictvaardigheden, is conflict coaching een uitstekende keuze.

Aan de andere kant is mediation een proces om conflicten op te lossen. 

 • Een neutrale mediator helpt de betrokken partijen om samen tot een oplossing te komen. 
 • De mediator faciliteert de communicatie en identificeert belangen.
 • De mediator helpt bij het vinden van wederzijds aanvaardbare oplossingen. 

Als de communicatie vastloopt en je wilt dat een onpartijdige derde partij helpt bij het vinden van een oplossing, dan is mediation een geschikte optie.

Het belangrijkste verschil tussen conflict coaching en mediation ligt dus in de aanpak: conflict coaching richt zich op persoonlijke ontwikkeling en conflictvaardigheden, terwijl mediation zich richt op het gezamenlijk oplossen van het conflict met de hulp van een mediator.

In de keuze tussen coaching en mediation is het essentieel om naar je eigen behoeften te kijken. Heb je vooral behoefte aan persoonlijke groei en het ontwikkelen van vaardigheden? Dan is conflict coaching een goede fit. Wil je daarentegen met de betrokken partijen samenwerken om tot een gezamenlijke oplossing te komen? Dan is mediation de juiste weg voor jou.

Kortom, beide benaderingen hebben hun eigen unieke voordelen, en je keuze hangt af van wat je hoopt te bereiken in het proces van conflictresolutie. 

Mediation bij een arbeidsconflict

Efficiënt en kostenbesparend

Heb je te maken met een arbeidsgeschil en wil je graag een snelle en doeltreffende oplossing? Overweeg dan mediation bij een arbeidsconflict. Het is een constructieve aanpak waarbij wij als neutrale mediator jou en je werkgever begeleiden om tot een gezamenlijke oplossing te komen. 

Hier volgen 4 redenen waarom mediation bij een arbeidsconflict de beste keuze is:

 1. Mediation is niet alleen nuttig bij een arbeidsconflict, wanneer je ziek wordt zal de bedrijfsarts of Arbo-arts je hiertoe verplichten. Als je in een arbeidsconflict belandt, kan je werkgever je verplichten om mediation te proberen voordat verdere juridische stappen worden genomen. Gelukkig is dit vaak een win-win situatie, omdat het geschil vaak sneller wordt opgelost en de kosten voor beide partijen worden beperkt.
 2. Tijdens een mediationtraject voor een arbeidsconflict staan de betrokken partijen centraal in een veilige en vertrouwelijke omgeving. Hierdoor kan een ieder vrijuit  spreken. Je krijgt de kans om je ervaringen te delen en je wensen en belangen te uiten. Mayet Mediators begeleiden de gesprekken tussen jou en je werkgever, en stimuleert open communicatie.
 3. Een ander voordeel van arbeidsrecht mediation is dat het niet beperkt is tot specifieke conflicten. Het kan gaan om geschillen over arbeidsvoorwaarden, functioneringskwesties, samenwerkingsproblemen of ongewenst gedrag, en meer. Wat het conflict ook is, Mayet Mediators bieden met onze mediation een gestructureerd proces om tot een oplossing te komen die voor beide partijen acceptabel is.
 4. Mediation bij een arbeidsconflict is vaak ook kostenbesparend. Het is een helende weg naar re-integratie en herstel of weer fijn werken met elkaar, waardoor er weer energiek en efficiënt gewerkt kan worden. Het is een positief proces. En je wilt ook niet belanden in juridische procedures, die vaak langdurig zijn en resulteren in aanzienlijke kosten. Mayet Mediators werken voortvarend, sneller en efficiënter, wat betekent dat het verlies aan efficiency en het maken van kosten geminimaliseerd wordt.

Ervaringen van anderen laten zien dat mediation bij een arbeidsconflict tot positieve resultaten kan leiden. Het helpt om de werkrelatie te herstellen en de communicatie te verbeteren, zelfs als de situatie op het eerste gezicht uitzichtloos lijkt. Dus, als je met een arbeidsconflict worstelt en samen aan een oplossing voor het conflict of de kwestie wilt werken, kies dan voor Mayet Mediators. Wij helpen je op weg naar een constructieve oplossing voor alle betrokkenen.

Mediation bij een echtscheiding

Scheiden met de juiste begeleiding

Wil je op een respectvolle manier scheiden en alle zaken netjes afhandelen? Kies dan voor mediation bij een echtscheiding. Het is begrijpelijk dat je door deze emotionele periode heen gaat en er veel vragen opkomen. Met onze scheidingsbemiddeling krijg je de mogelijkheid om samen tot oplossingen te komen, onder begeleiding van een ervaren Mayet Mediator. 

Tijdens de mediation bij een scheiding worden jullie beiden gehoord en krijgt iedereen de ruimte om zijn of haar standpunten te delen. Mayet Mediators fungeren als neutrale derde partij en helpen jullie om tot weloverwogen beslissingen te komen. Zo kunnen jullie samen afspraken maken over alimentatie, de verdeling van bezittingen en regelingen met betrekking tot de kinderen.

Hoewel mediation in sommige gevallen verplicht kan zijn, zien we gelukkig steeds vaker dat scheidende stellen samen kiezen om hun scheiding op een respectvolle en vreedzame manier te laten verlopen. Hoe moeilijk dan ook. Mayet Mediators bieden de mogelijkheid om de communicatielijnen open te houden, wat vooral belangrijk is als er kinderen bij betrokken zijn.

Kies nu voor mediation bij een echtscheiding en zet de eerste stap naar een nieuwe start. Neem contact met ons op en ontdek hoe mediation jullie kan helpen om dit moeilijke proces soepeler te doorlopen. Samen werken we aan een duurzame oplossing voor iedereen. Een oriëntatiegesprek is gratis.

Mijn ex wil niet meewerken aan mediation

5 tips om je ex te motiveren

Het kan frustrerend zijn wanneer je graag wilt scheiden met behulp van mediation, maar je ex-partner hier niet aan wil meewerken. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je jouw ex toch kunt motiveren om deel te nemen aan mediation.

 1. Toon begrip: Probeer te achterhalen waarom je ex niet wil meewerken aan mediation. Luister naar hun zorgen en emoties, en toon begrip voor hun standpunt. Soms kan het simpelweg erkennen van zijn gevoelens de eerste stap zijn richting samenwerking
 2. Informeer over de voordelen: Leg rustig uit wat de voordelen zijn van mediation bij een echtscheiding. Wijs op de mogelijkheid om samen tot oplossingen te komen, wat uiteindelijk tijd en geld kan besparen, en vooral de belangen van eventuele kinderen kan beschermen.
 3. Stel een gratis oriëntatiegesprek voor: Als je ex aarzelt, vraag hem dan mee te gaan naar een gratis kennismakingsgesprek bij de mediator. Dit kan helpen om eventuele angsten of weerstand weg te nemen en kan hen in staat stellen de waarde van mediation zelf te ervaren. Als de klik er is, kan dat de bereidheid vergroten om mee te werken aan het proces.
 4. Benadruk de gezamenlijke verantwoordelijkheid: Herinner je ex eraan dat jullie beiden verantwoordelijkheid hebben om deze situatie op een respectvolle en constructieve manier af te handelen, zeker wanneer er ook kinderen betrokken zijn in de scheiding van hun ouders.
 5. Samenwerken in mediation is vaak de beste manier om de scheiding soepel te laten verlopen. 

Blijft je ex-partner weigeren mee te werken? Neem dan vrijblijvend contact op voor advies en mogelijke alternatieven. Samen zoeken we naar een oplossing die het beste past bij jouw situatie.

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!