charlotteengertmayet.jpg

Mediation binnen kerk en geloof

Ruzie in de kerk kan zomaar ontstaan. Frustraties tussen organist, koren, andere medewerkers aan muziek. Conflicten over het aandeel van de gemeentezang in een eredienst, conflicten tussen ambtsdragers omdat verwachtingen over en weer niet afgestemd zijn. Of conflicten tussen de koster en gemeenteleden die zich beperkt voelen. Vaak onuitgesproken onvrede, die als een turfbrand door de kerk gaan.

Christelijke mediators
Veel ervaring in medation binnen het geloof
Verbindende communicatie

Conflict binnen de kerkenraad- ambtsdrager

We leven in een gebroken wereld, dus ruzie komt ook in de kerk voor. Immers waar mensen samenwerken kan het zo maar zijn dat de een de ander niet begrijpt, er standpunten worden ingenomen, stellingen worden geponeerd en de problemen zijn daar. Het bijzondere van ambtdragers is dat de meesten het ambt als vrijwillliger hebben aanvaard. Wanneer je iets in je vrije tijd doet, voor het hoger doel van de gemeente en de kerk van God op aarde, is het des te verdrietiger als dit leidt tot spanning, stress, onbegrip en verdriet.

Mayet Mediators hanteren de methode van de geweldloze communicatie. Zij hebben de overtuiging dat dit de manier is waarop Jezus ons heeft voorgeleefd. Met spiritualiteit, zonder verzet, verbindend van hart tot hart moeilijke onderwerpen bespreken en niet schromen om alle belangrijke zaken aan elkaar te benoemen.

Dit leidt tot een positief proces, waarbij het behoud van ieders inzet in de gemeente, ieders drijfveer en intentie vanuit de normen en waarden van ons geloof centraal staat.

Neem gerust contact op wanneer er een conflict is in de kerkenraad of kerkgemeenschap en we plannen een gratis oriëntatiegesprek in.

Veelgestelde vragen over mediation binnen de kerk

Ja, zeker. Juist als christenen geloven we dat het Gods verlangen is om ons, ondanks alles, een hoopvolle toekomst te geven. (Jer. 29:11). Daarbij is de bijbel onze grondslag voor ons denken en handelen en dat nemen we mee tijdens de christelijke mediation trajecten. Op deze manier is het extra waardevol om een conflict op te lossen, je scheiding te regelen en onze christelijke scheidingsbegeleiding aan te vragen.

Belangstelling of meer weten? Neem gerust met ons contact op voor een gratis oriëntatiegesprek.

Wanneer je islamitische bent en wilt gaan scheiden, dan kun je bij ons terecht voor specialistische scheidingsbemiddeling. Zo hebben we bijvoorbeeld een islamitsch ouderschapsplan ontwikkeld.

Ondanks dat moslims weten dat het huwelijk voor Allah een belangrijk en hoogstaande status is, is scheiden binnen de islam wel mogelijk. In de koran wordt ook over scheiding gesproken. Een islamitische scheiding regelen is daarom halal en toegestaan en niet haram, verboden.

Ook een moslim is naast het islamitisch recht (sharia) meestal gehouden aan het recht van het land waarin hij woonachtig is.

Binnen Mayet Mediators hebben we veel affiniteit met de moslimscheiding, waarbij Samira El Batioui als moslima én Nederlands jurist jullie van A tot Z kan begeleiden. Het is ook mogelijk om de Marokaanse scheiding te regelen bij ons.

Of je nu christen bent of moslim, de familiewaarden staan hoog in het vaandel geschreven vanuit het geloof. Dat maakt het soms extra gecompliceerd. Er kunnen dingen van je verwacht worden, die voor jou niet goed voelen. Er zijn soms wensen en verlangens die je niet meer van elkaar weet. En ondanks bidden en vertrouwen, kom je er niet meer uit met elkaar.

Kies dan voor een familiemediation traject bij een van onze gespecialiseerde mediators. Onze christen-mediators en moslim-mediator weten hoe je de waarden van het geloof meeneemt en inbrengt in een familiesysteem. En hoe het is wanneer dit niet iedereen meer past of wanneer je elkaar niet meer begrijpt.

Bel ons en vraag naar de mogelijkheden.

Op veel verschillende gebieden kan er in een kerkgemeenschap een conflict ontstaan. Een conflict tussen gelovigen, een conflict binnen een kerkbestuur of kerkenraad, een conflict met een van de vele vrijwilligers of een conflict met een predikant. Het hakt er altijd in.

De christen-mediators van Mayet snappen de situatie en de problematiek waar een kerkelijke gemeenschap tegen aan kan lopen. Mediations vinden plaats zowel binnen de PKN, de protestantse denominaties, RK-parochies of rooms-katholieke geloofsgemeenschap of andere christelijke of gereformeerde denominaties.

De christen-mediator helpt jullie om in de juiste gemoedstoestand zachtmoedig, nederig en vergevingsgezind te zijn en toch de moeilijke onderwerpen die spelen bespreekbaar te maken.

Bel of mail ons gerust voor meer informatie!

Binnen de moskee kunnen ook conflicten ontstaan. Iedere moskee heeft een bestuur en de geloofsgemeenschap is meestal een vereniging met leden. Helaas is het in Nederland daarnaast ook nog zo dat een moskee in conflict kan komen met omwonenden die overlast ervaren van de moskee of de bezoekers.

Ook binnen de moskee kunnen wij helpen om conflicten aan te pakken. Bespreekbaar maken, visies delen, soms ook cultuurverschillen  bespreken en ruimte creëren voor elkaars eigenzijn. Soms is er binnen de moskee ook sprake van een generatiekloof tussen de gelovigen.

Samira El Batioui heeft zich als Mayet Mediator gespecialiseerd als islamitisch mediator. Zij weet als geen ander hoe het binnen de moskee werkt en welke waarden en normen de islam met zich meebrengt.

Bel gerust voor meer informatie.

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!