mg2.jpg

Mediation in de zorg

Ontdek hoe mediation in de zorg jou kan helpen. Als jij worstelt met conflicten en spanningen in de gezondheidszorg, is mediation in de zorg dé oplossing voor jou. Onze ervaren mediators bieden begeleiding en ondersteuning om samen tot duurzame oplossingen te komen. Stop met piekeren en start met effectieve conflictoplossing. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en zet de eerste stap naar een harmonieuze werkomgeving.

Effectieve procedure - haalbare afspraken
De beste alternatieven zoeken
Invloed op het eindresultaat

Een arbeidsconflict in de zorg tijdig oplossen

Als jij te maken krijgt met een arbeidsconflict in de zorg, wil je dit natuurlijk zo snel en effectief mogelijk oplossen. Mayet Mediators bieden “Zorgmediation”, de ideale oplossing om conflicten in de gezondheidszorg op een constructieve manier aan te pakken. Hier zijn vijf redenen waarom mediation in de gezondheidszorg zo goed werkt:

  1. Mediation is gericht op samenwerking: In plaats van te focussen op winnen of verliezen, staat zorgmediation voor samenwerking. Mayet Mediators begeleiden als mediator in de gezondheidszorg jou en de andere partij(en) om gezamenlijk tot een oplossing te komen die voor iedereen aanvaardbaar is. Dit creëert een positieve en harmonieuze werkomgeving.
  2. Neutraliteit van de zorgmediator: Mayet Mediators zijn onpartijdige mediator in de zorg. Dat zorgt ervoor dat alle betrokkenen zich gehoord en begrepen voelen. Als neutrale procesbegeleider helpen we om emoties en spanningen te kanaliseren, waardoor een veilige omgeving ontstaat om het conflict te bespreken.
  3. Vertrouwelijkheid en privacy: Alles wat tijdens de zorgmediation wordt besproken, blijft strikt vertrouwelijk. Dit biedt jou en andere betrokkenen de vrijheid om openhartig te praten zonder angst voor repercussies, waardoor diepgewortelde problemen kunnen worden aangepakt.
  4. Maatwerkoplossingen: Elke situatie is uniek, en mediation in de zorg biedt maatwerkoplossingen die specifiek zijn afgestemd op jouw conflict. Geen standaardoplossingen, maar een aanpak die past bij de behoeften en belangen van alle partijen.
  5. Tijdbesparend en kosteneffectief: In vergelijking met juridische procedures, een lange periode van ziekmelding of vooraf gaand aan een re-integratietraject, bespaart zorgmediation onnodige negatieve energie, tijd en geld. Door het conflict snel en efficiënt op te lossen, kunnen jij en je collega's zich weer volledig richten op de zorgverlening.


Kies nu voor mediation in de zorg en ontdek zelf de voordelen van deze conflictoplossende aanpak. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een ervaren Mayet Mediator. Samen werken we aan een harmonieuze werkomgeving waarin conflicten constructief worden opgelost. Wacht niet langer en investeer in een gezonde en productieve werkomgeving voor jou en je team!

Een conflict tussen patiënt en zorgverlener oplossen?

Heb je ooit problemen ervaren met een arts, letselschade, of een zorgverzekeraar? 

Misschien heb je klachten over de behandeling of het verblijf in een ziekenhuis, of over geleverde woonzorg. Of problemen met een zorgverzekering omtrent een bepaalde behandeling of medicijnen. Het is begrijpelijk dat zulke situaties tot conflicten kunnen leiden, en deze conflicten hebben vaak een verstrekkend effect op de communicatie en relatie tussen jou en de betrokken zorgverlener. En het leidt tot grote zorgen, zowel bij jezelf maar ook bij de familie, betrokkenen en mantelzorgers. Mayet Mediators zijn ervaren om met mediation in de zorg te helpen om deze problemen op een constructieve manier op te lossen.

Een conflict kan leiden tot een verstoorde communicatie en relatie tussen jou (en de familie) en de behandelend arts of het zorgpersoneel.  Het begint vaak met misverstanden of onuitgesproken zorgen, afspraken die niet nagekomen worden, de kwaliteit van de zorg en de aanspreekpunten binnen de zorg. Zorgen die zich geleidelijk opbouwen. Als deze zorgen niet op een open en eerlijke manier worden besproken - of je voelt je niet gehoord of erkend daarin - dan ontstaat er een impasse, en in het ergste geval willen de betrokkenen helemaal niet meer met elkaar praten. De emoties lopen hoog op, en het wordt steeds moeilijker om naar elkaar te luisteren. Boosheid en frustratie kunnen leiden tot simplificatie van standpunten, waarbij nuance verloren gaat. Het gevolg is dat men elkaar niet meer begrijpt en er een grote kloof ontstaat.

Een verstoorde communicatie kan aanleiding zijn tot verdere conflicten en kan de zorgrelatie ernstig schaden. Dit is een ernstige situatie, vooral in de gezondheidszorg, waar een goede communicatie van cruciaal belang is voor een succesvolle behandeling en zorgervaring.

Gelukkig biedt mediation in de zorg een effectieve manier om deze conflicten aan te pakken en de communicatie te herstellen. Mayet Mediators fungeren als een bemiddelaar tussen jou (en de familie) en de zorgverlener, en begeleidt het gesprek op een gestructureerde en respectvolle manier. Door het creëren van een veilige omgeving waarin beide partijen zich gehoord voelen, kunnen diepgewortelde problemen en zorgen op tafel worden gelegd en kunnen misverstanden worden opgehelderd.

Het effect van zorgmediation is vaak opmerkelijk. Conflicten worden opgelost, de communicatie wordt hersteld en de relatie tussen patiënt en zorgverlener wordt versterkt. Dit heeft niet alleen een positieve impact op de direct betrokkenen, maar ook op de kwaliteit van de zorg en de werksfeer in de zorginstelling.

Als jij te maken hebt met een conflict in de zorg, aarzel dan niet langer. Neem vandaag nog de stap naar een constructieve oplossing door contact op te nemen met onze ervaren zorgmediators. Samen werken we aan een gezonde en harmonieuze zorgomgeving waarin de belangen van alle partijen worden gerespecteerd. Dat heb je verdiend.

Veelgestelde vragen

Op veel verschillende gebieden kan er in een kerkgemeenschap een conflict ontstaan. Een conflict tussen gelovigen, een conflict binnen een kerkbestuur of kerkenraad, een conflict met een van de vele vrijwilligers of een conflict met een predikant. Het hakt er altijd in.

De christen-mediators van Mayet snappen de situatie en de problematiek waar een kerkelijke gemeenschap tegen aan kan lopen. Mediations vinden plaats zowel binnen de PKN, de protestantse denominaties, RK-parochies of rooms-katholieke geloofsgemeenschap of andere christelijke of gereformeerde denominaties.

De christen-mediator helpt jullie om in de juiste gemoedstoestand zachtmoedig, nederig en vergevingsgezind te zijn en toch de moeilijke onderwerpen die spelen bespreekbaar te maken.

Bel of mail ons gerust voor meer informatie!

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!