zm2.jpg

Mediation

Ontdek de kracht van mediation: de voordelen van conflictbemiddeling bij ons mediation bureau. Wanneer jij een conflict ervaart, bieden wij jou de juiste oplossing met een professioneel mediation gesprek. Mediation en conflictbemiddeling kan een conflcit ombuigen en voor alle betrokkenen positieve resultaten opleveren. Kies voor harmonie en effectieve oplossingen door mediation in te zetten voor jouw situatie.

Direct persoonlijk contact
Grondige kwaliteitscontrole
24/7 staan we voor je klaar

Coaching en mediation

Coaching en Mediation: Wat is het verschil en wat kies je?

Als je in een situatie van conflict verzeild raakt, kunnen zowel conflict coaching als mediation waardevolle instrumenten zijn om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die voor je liggen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee benaderingen en wanneer kies je voor welke?

  • Conflict coaching is een persoonlijk begeleidingsproces dat gericht is op het begrijpen en hanteren van conflicten. 
  • Tijdens coaching-sessies krijg je inzicht in je eigen emoties, communicatiestijl en conflictgedrag. 
  • Je leert vaardigheden aan om effectief met conflicten om te gaan en om beter te communiceren. 

Als je dus behoefte hebt aan persoonlijke groei en het opbouwen van je conflictvaardigheden, is conflict coaching een uitstekende keuze.


Aan de andere kant is mediation een proces om conflicten op te lossen. 

  • Een neutrale mediator helpt de betrokken partijen om samen tot een oplossing te komen. 
  • De mediator faciliteert de communicatie en identificeert belangen.
  • De mediator helpt bij het vinden van wederzijds aanvaardbare oplossingen. 

Als de communicatie vastloopt en je wilt dat een onpartijdige derde partij helpt bij het vinden van een oplossing, dan is mediation een geschikte optie.

Het belangrijkste verschil tussen conflict coaching en mediation ligt dus in de aanpak: conflict coaching richt zich op persoonlijke ontwikkeling en conflictvaardigheden, terwijl mediation zich richt op het gezamenlijk oplossen van het conflict met de hulp van een mediator.

In de keuze tussen coaching en mediation is het essentieel om naar je eigen behoeften te kijken. Heb je vooral behoefte aan persoonlijke groei en het ontwikkelen van vaardigheden? Dan is conflict coaching een goede fit. Wil je daarentegen met de betrokken partijen samenwerken om tot een gezamenlijke oplossing te komen? Dan is mediation de juiste weg voor jou.

Kortom, beide benaderingen hebben hun eigen unieke voordelen, en je keuze hangt af van wat je hoopt te bereiken in het proces van conflictresolutie. 

Mediation door Mayet Mediators

Benieuwd naar alle soorten mediation die we bieden?

Mediation bij scheding

Zoek je een scheidingsmediator? Mayet Mediators is al tientallen jaren gespecialiseerd in mediation bij scheidingen. Lees verder hoe we jullie kunnen helpen

Arbeidsmediation

Conflict op werk? Ziek thuis door een arbeidsconflict? Samen komen we er uit. Lees nu meer over mediation bij een arbeidsconflict

Zakelijke mediation

Speelt er een zakelijk conflict waar samen niet aan uit te komen is? Jarenlang al is Mayet Mediators gespecialiseerd in het oplossen van zakelijke conflicten. Bekijk hier hoe we dat doen.

Jarenlange ervaring

Arbeidsmediation kan plaatsvinden op verzoek van de werkgever of de werknemer. De bedrijfsarts of personeelsfunctionaris heeft vaak ook een rol van doorverwijzer in het arbeidsconflict. Een conflict met bijvoorbeeld een collega, een werkgever of het personeel kan veel stress met zich meebrengen.

Referenties

Ervaringen met Mayet

Alle referenties
De ritjes naar jullie toe, brachten me even in concentratie. De scheiding was moeilijk en we hadden steeds ruzie. De ritjes terug waren steeds weer een opluchting. Waanzinnig, die energie die jullie brengen. Dat wilde ik kwijt.

Brenda de V. - Rotterdam

FAQ

Mayet Mediators werken met een uurtarief op basis van gewerkte uren. Voor ons is een transparante relatie tussen de mediator en de cliënten aan tafel een belangrijk uitgangspunt van gelijkwaardigheid.

Een vaste prijs wordt gebaseerd op een gemiddelde, als aangenomen werk is het onze ervaring dat deze dan meestal te hoog uitpakt.

Wij willen graag onze cliënten belonen op hun eigen inspanningen, oplossingsgerichtheid en motivatie. Daardoor houden we de mediation of scheiding zo goedkoop mogelijk.

Het is altijd mogelijk om met jullie Mayet Mediator afspraken te maken over afspraken in de avond of in het weekend. Het is een keuze van iedere mediator zelf. Bespreek dit gerust tijdens het oriëntatiegesprek.

Afhankelijk van het soort mediation, kunnen we een gemiddeld aantal bijeenkomsten stellen tussen 3 en 5 keer. Iedere bijeenkomst duur nooit langer dan 2 uur. Daarna is je hoofd vol van het denken, onderhandelen en de emoties die daarbij komen. We maken dan liever een nieuwe afspraak.

Mediation is op geschikt zowel in familiaire zin, bij scheiding en erfenissen, maar ook zakelijk en in arbeidskwesties. Daarnaast bieden wij ook preventieve mediations aan en  team/conflictcoaching bij samenwerkingsverbanden.

Belangrijk is dat alle betrokken partijen de wil en motivatie hebben om aan een mediationtraject mee te werken. Daarom is een oriëntatiegesprek met een van onze Mayet Mediators altijd vrijblijvend. We kunnen dan kennismaken, jullie kunnen de kwestie toelichten en we maken een plan van aanpak. Eerst telefonisch overleggen kan altijd. We bepalen dan met elkaar de opmars, en we geven een toelichting over de mogelijkheden.

Mayet Mediators heeft hoge resultaten bij het aantal geslaagde mediations. Onze interventies zijn efficiënt en we brengen partijen weer in communicatie. Hoe moeilijk dan ook, er wordt ruimte gemaakt om over de nieuwe toekomst na te denken en met elkaar afspraken te maken. Ieders belang en behoefte wordt bij mediation gehoord.

Voordelen van mediation zijn onder andere kostenbesparing, snellere resolutie, behoud van zakelijke relaties, vertrouwelijkheid en meer controle over de uitkomst vergeleken met een rechtszaak.