Ondernemer en scheiding

zakelijke-mediation.jpg
02 July 2021
min. leestijd

Wanneer je (samen) een eigen onderneming hebt, dan zijn er vaak meer belangen die behartigd moeten worden. Er kunnen vragen spelen als:

  • Wat is de waarde van de onderneming?
  • Aan wie valt het bedrijf toe?
  • Moet de rechtsvorm veranderd worden?
  • Wellicht moet het dienstverband van één van beiden beëindigd worden?
  • Is een extra financiering mogelijk?
  • Wat gebeurt er met de uitkoopwaarde en de alimentatie?
De toegevoegde waarde van Mayet Mediators voor ondernemers Om ieders belangen hierin te waarborgen, is goede scheidingsbegeleiding belangrijk. Niet alleen om de communicatie, maar ook om objectief en neutraal tot gedragen afspraken te komen. Als fiscaal en financieel planners kunnen jullie op onze ondersteuning en sparring rekenen. We stellen de juiste vragen en leiden jullie naar de juiste specialisten als dat nodig is. We brengen jullie zorgen in beeld, zodat je in oplossing kunt denken. Wanneer jullie hierover samen immers geen overeenstemming krijgen, zullen over het algemeen deskundigen van buitenaf ingeschakeld moeten worden om duidelijkheid te verkrijgen over de positie van beide partners ten opzichte van het bedrijf. Dit betekent een dure en juridische procedure, waarbij je de controle uit handen geeft aan een advocaat of andere specialisten. Onderneming en scheiding: Ingewikkeld, maar creatief proces Vaak is dit een ingewikkeld proces en dient veel onderzoek gepleegd te worden. Wij begeleiden jullie hierin, informeren jullie, objectief en neutraal. Zo nodig schakelen we met jullie adviseurs, de accountant, de fiscalist. Het gaat daarbij niet alleen om het hier en nu, of het verleden, maar vooral om de toekomst. Hoe ga je met de onzekerheid om die de onderneming met zich meebrengt? Je hebt geen advocaat nodig om een scheiding te regelen als ondernemer.

Je hebt vooral oplossingsgezindheid nodig, en de ruimte om in communicatie met elkaar naar de juiste vormen te zoeken. Daar bemiddelen wij jullie graag in. Lees hier meer over onze scheidingsbegeleiding.

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!