Scheiding snel regelen & Rechtbankprocedure binnen een paar weken uitspraak

kinderen-in-een-scheiding-bij-mayet.jpg
09 January 2022
min. leestijd

Scheidingsmediation

Wanneer je gaat scheiden moet er veel geregeld worden. Er komt nog al wat op je af.

  • Hoe zit het met het huis en de hypotheek?
  • Hoe zit het met de financiën en het inkomen na de scheiding?
  • En tenslotte wanneer er kinderen zijn, moet er een ouderschapsplan worden gemaakt.
Sommige stellen hebben al met elkaar besproken welke afspraken ze met elkaar willen maken. Dat is fijn, we nemen dat natuurlijk mee in de scheidingsbemiddeling. Wanneer deze afspraken nog niet duidelijk zijn, dan zul je zien dat na het eerste gesprek al een heleboel onderwerpen besproken zijn. En vervolgens volgt het financieel scheidingsrapport, een unieke opstelling van scheiding en deling en inkomen na de scheiding.

Scheiding snel regelen.

Nu gaat het natuurlijk niet alleen om het regelen van een snelle scheiding. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de afspraken vooral ook goed en waterdicht zijn voor de toekomst. Een scheiding is daarom voor ons altijd maatwerk. Onze procedures zijn erop gericht dat aan beide belangen kan worden voldaan. Dat komt door het Financieel Scheidingsrapport. Een belangrijke basis voor de onderhandelingen. Met de juiste inzichten en overzichten is het voor beiden ook duidelijk welke afspraken logisch zijn of wenselijk zijn. Scheiden is niet alleen een afronding van een persoonlijke situatie, het is tegelijkertijd ook een nieuwe start. En wanneer je tot de euro nauwkeurig weet waar je aan toe bent, dan wordt de nieuwe start ook realistisch.

Huisvesting en eigen woning.

Dat is in de huidige woningmarkt echt een probleem. We bespreken met jullie de mogelijkheden, de manier waarop je met een taxatie voor de eigen woning om kan gaan.
  • Hoe ga je om met het overbieden in de huidige markt, wanneer een van de partners in de woning wil blijven en de hypotheek moet rond krijgen?
  • En de andere partner er belang bij heeft om zo veel mogelijk overwaarde mee te nemen naar de nieuwe situatie?
Dat vergt een creatief proces, waarbij beide belangen gehoord zijn en goed vastgelegd worden in het scheidingsconvenant. Mayet Mediators hebben zich in de eigen woning problematiek gespecialiseerd en kunnen daarom pro-actief met je meedenken.

Hypotheek en scheiding.

Het is voor ons belangrijk dat jullie inzicht krijgen in de mogelijkheden en dat die getoetst zijn bij een financieel adviseur of hypotheekadviseur. Daarom ondersteunen we jullie in de schakeling met die adviseurs, zodat in het convenant al direct haalbare afspraken worden opgenomen en het convenant direct ook goed is opgesteld voor de banken of geldgevers. Dat is ook belangrijk en een onderdeel van een snelle en efficiënte afwikkeling van de scheiding.

Partneralimentatie en kinderalimentatie.

Het financieel scheidingsrapport geeft duidelijke inzichten in jullie portemonnee na de scheiding. En natuurlijk bespreken we de kinderkosten. We rekenen de alimentatie uit op basis van de tremanormen en vervolgens wordt dit de onderhandeling tijdens het financieel gesprek. Zo weet de een dat hij/zij niet te veel betaalt en de ander dat hij/zij niet te weinig krijgt. En natuurlijk staan de kinderen voorop en bespreken we de kinderalimentatie en/of de kinderkostenrekening.

Ouderschapsplan.

Tenslotte werken we met duidelijke werkbladen voor het opstellen van een ouderschapsplan. Zo kunnen jullie nadenken over hoe je je ouderschap wilt invullen na de scheiding. Het gesprek over het voortgezet ouderschap na de scheiding is daardoor voorbereid en efficiënt.

Snel, efficiënt, praktisch en vooral met goede kwaliteit.

Kunt u samen snel en makkelijk afspraken maken? Dan kan uw echtscheiding binnen een maand tot twee maanden geregeld zijn. Natuurlijk hangt het ook af van de drukte bij de rechtbank, maar onze ervaring is dat wij soms al binnen twee weken een beschikking hebben, nadat de scheiding is ingediend. Natuurlijk helpt onze Mayet Mediation bij een scheiding daarbij, want op basis van een 'gemeenschappelijk verzoek' tot scheiding én een goede naam en faam bij de rechtbank, worden onze convenanten altijd direct goedgekeurd door de rechter.

Afspraak maken?

Een oriëntatiegesprek is vrijblijvend. We spreken met jullie de procedure door, de doorlooptijd en de kosten. Na deze kennismaking kunnen we meestal snel starten met de scheiding. Maak hier een afspraak of bel!
mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!