Senioren en scheiding - tot de dood ons scheidt

scheiden-bij-mayet-mediators.jpg
02 July 2021
min. leestijd

Ouderen scheiden steeds vaker | Scheiden als 65-plusser | Scheiding regelen Wanneer je op latere leeftijd in een scheiding terecht komt, komen daar specifieke zaken bij kijken. Onze registermediators zijn gespecialiseerd in het regelen van een scheiding voor senioren. Vaak ben je al een lange tijd samen en moet er heel wat onvlecht worden.

  • Hoe kun je je scheiding het beste regelen, welke financiële gevolgen zijn er wanneer ja op latere leeftijd gaat scheiden?
  • Daarnaast is er het emotionele proces, zijn er vaak kinderen maar ook kleinkinderen.
  • Hoe belangrijk is het om juist als je op latere leeftijd gaat scheiden, de scheiding op zo'n manier op te lossen dat er voor de kinderen geen zorgen zijn en jullie als ouders en grootouders na de scheiding verder kunnen?
Senioren en Scheiding - Regelen: Financieel en Juridische kant: We maken een financieel scheidingsrapport, waarbij u na de scheiding precies weet waar u financieel en juridisch aan toe bent. We geven u inzicht in uw maandelijkse portemonnee na de scheiding en een overzicht van uw vermogen en bezittingen.
  • De financiële en juridische kant bij een scheiding op oudere leeftijd is een belangrijk onderwerp. Er moeten afspraken gemaakt worden over het Inkomen na de scheiding, AOW-uitkering of pensioenen na de scheiding.
  • De bezittingen, de eigen woning, het gespaard vermogen en de eventuele schulden worden besproken en verdeeld.
  • Eventuele erfenissen die je zelf hebt ontvangen en de schenkingen die je wellicht al hebt gedaan worden meegenomen in de besprekingen.
Emotionele kant:
  • Afsluiten en verwerken van een lang huwelijk. Niet tot de dood ons scheidt....
  • Het maken van een nieuwe start, wat is er voor nodig? Hoe ga je om met gemeenschappelijke vrienden na de scheiding?
  • Daarnaast is een ouder stel dat gaat scheiden te maken met de kinderen en hun kleinkinderen. Na de scheiding blijven jullie wel opa en oma van de kleinkinderen en we bespreken op welke manier je na de scheiding nog samen op verjaardagen van de kinderen en kleinkinderen kunt en wilt komen.
Resultaat van de afspraken:  Alle afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant, dat in duidelijke Nederlandse taal wordt opgesteld. Waterdicht en duidelijk. Service: Nazorg en inregelen: Na de scheiding is het ook mogelijk dat wij voor u de belastingzaken regelen en we kijken natuurlijk met u mee hoe u van de toeslagen, subsidies en tegemoetkomingen van de overheid, waar u recht op heeft,  gebruik kunt maken. Meer informatie over scheiden op latere leeftijd?

Maak een afspraak op een van onze kantoren voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek, zodat we u meer kunnen uitleggen over onze procedure bij een scheiding op latere leeftijd. Lees hier meer over onze scheidingsbegeleiding.

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!