Arbeidsconflict oplossen? Dat zou geweldig zijn.

zakelijke-mediation-bij-mayet.jpg
11 September 2021
min. leestijd

Arbeidsmediation

Arbeidsmediation kan plaatsvinden zowel op verzoek van de werkgever als de werknemer. De bedrijfsarts of een personeelsfunctionaris heeft vaak ook een rol van doorverwijzer in het arbeidsconflict. Een conflict met bijvoorbeeld je collega, je chef, je werkgever, je personeel kan veel stress met zich meebrengen. En daar hebben alle partijen op het werk last van. Een arbeidsconflict heeft meestal een slechte invloed op de werksfeer en kan leiden tot ziekteverzuim. Een conflict blijft vaak niet beperkt tot de werkvloer alleen: de betrokken partijen nemen het mee naar huis waar het invloed heeft op het dagelijks leven. Wanneer is arbeidsmediation geschikt?

  • Een arbeidsconflict wordt veelal veroorzaakt door miscommunicatie, gebrek aan waardering, onduidelijkheid over de taken en verantwoordelijkheden.
  • Voor organisaties zijn arbeidsconflicten tijdrovend , verlagen de productiviteit en kosten daarom geld.
  • Door arbeidsmediation snel in te zetten, bespaart je geld en wordt er gewerkt aan een aanvaardbare oplossing voor beide partijen.
Mediation bij een arbeidsconflict Mediation is een goede methode om situaties die onoplosbaar lijken, weer werkbaar te maken. Onder begeleiding van een deskundige, onafhankelijke bemiddelaar zoeken de betrokken partijen naar gezamenlijke oplossingen. Mediation kan plaatsvinden tussen werkgever en werknemer, werknemers onderling, of directie leden onderling of een directie en de ondernemingsraad. We luisteren betrokken, neutraal en objectief naar alle deelnemende partijen. Vaak is naast de werknemer ook de leiding, chef, personeelszaken of eigenaar ook betrokken. We leggen ieders rol goed vast en bespreken ieders mandaat. Er is geen winnaar of verliezer, er wordt gezocht naar een win-win situatie.
  • Op de eerste plaats gericht op een herstel van de arbeidsrelatie.
  • Meetbaar, helder geformuleerd en haalbare oplossingen.
  • We evalueren en volgens de afspraken een tijdje en spreken af wanneer we de gevonden oplossingen evalueren, eventueel bijstellen of wijzigen.

Lees hier meer over onze aanpak en werkwijze in een arbeidsconflict.

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!