Dag van de Scheiding 2022 - Open huis

scheiden-via-mayet.jpg
05 September 2022
min. leestijd

Aanstaande vrijdag 9 september  is het nationale dag van de scheiding. Een initiatief uit 2010 door de Vereniging van Familierecht Advocaten (Vfas), dat inmiddels door mediators ook is overgenomen.

Waarom kom je naar de dag van de scheiding?

Op vrijdag 9 september houden wij open huis in Kockengen, Roosendaal, Halsteren  / Bergen op Zoom en Rijswijk. Je kunt telefonisch een afspraak maken, of via het contactformulier. Alle vragen die je hebt op het gebied van echtscheiding kun je aan ons stellen in een gratis consult. Of het nu gaat om het financiële plan na de scheiding, de partner- en kinderalimentatie, hoe het moet met de eigen woning na de scheiding of hoe je aan een huurwoning komt, het ouderschap na de scheiding en de juridische procedure... je kunt alle vragen aan de Mayet Mediators stellen. Plan nu een afspraak in.

Waarom is er een dag van de scheiding?

Het doel van Mayet Mediators is natuurlijk om nog meer bekendheid te geven aan de manier waarop je je scheiding kunt regelen, zonder dat er een vechtscheiding van komt. Hoe ga je netjes scheiden en goed uit elkaar? Ook al bevind je je in een moeilijke fase en is er veel spanning, uiteindelijk is een zorgvuldige scheiding, waarbij ruimte is voor emoties, het financiële en juridische proces én het voortgezet ouderschap na de scheiding, je beste alternatief. Zeker wanneer er kinderen in de scheiding zijn betrokken en je als ouders met elkaar verder moet. Daar zijn wij in gespecialiseerd en dat willen we ook graag uitdragen.

Ontstaan van de dag van de scheiding

De Dag van de Scheiding vindt jaarlijks plaats op de tweede vrijdag van september. Op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken tussen de heer en mevrouw Leenaerts - Meers. Een bijzonder moment. We weten uit ervaring dat er na de zomervakantie veel scheidingen zijn. Kennelijk is de zomervakantie een reflectiemoment om met elkaar te concluderen dat de liefde voorbij is, om aan elkaar te vertellen dat je niet meer verder wilt. De datum van de eerste scheiding in september komt daarmee erg goed uit om als aanleiding te nemen en een zorgvuldige scheiding onder de aandacht te brengen, waarbij ouders na de scheiding goed kunnen samenwerken.

Afspraak gratis informatiegesprek maken?

Je kunt de mediator in de buurt rechtstreeks bellen, via het telefoonnummer op de mediator-pagina of via het algemene nummer op deze website een afspraak inplannen. Om ieder de ruimte te geven voor een eigen gesprek, maken we afspraken op die dag van 45 minuten. Je kunt je ook aanmelden door het contactformulier in te vullen. Kun je niet aanstaande vrijdag 9 september en ga je scheiden, waarbij je een mediator zoekt? Je kunt bij ons ALTIJD terecht voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.      
mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!