Hulp bij relatieproblemen - Is het gras groener in de tuin van een ander?

Echtpaardeur_lr-11484.jpg
20 June 2023
min. leestijd

Scheidingsmediation

In een relatie kan de sleur zitten en dan gebeurt het ineens: een van de twee wordt verliefd op een ander. Hoe kun je evenwicht houden en balanceren in het leven? Je hebt een gezin samen, maar niet alleen dat, je hebt een heel leven samen. Je werk, je families, je vrienden, je geschiedenis, alles is met elkaar verweven. Om dat uit elkaar te halen lijkt bijna ondenkbaar... Maar ja, wat nou met die vlinders? Die kan je toch ook niet negeren? Sterker nog, die zijn bijna allesoverheersend. Het lijkt soms wel het enige waar je nog aan kunt denken. Die ander kan zo goed praten, is zo knap, zo gezellig, zo sexy… Al die dingen die jij in je eigen partner zo mist en in de loop der tijd ook langzaam bent kwijt geraakt.

Waarom relatietherapie een kans verdient

Het onderzoeken en redden van je relatie met relatie-mediation is de moeite waard. Relaties zijn complex en kunnen soms moeilijke tijden doormaken. In tijden van conflict en onenigheid kan het verleidelijk zijn om direct naar het woord "scheiden" te grijpen. Maar voordat je die stap zet, is er een andere optie die het overwegen waard is: relatietherapie. Relatietherapie, ook wel relatiebemiddeling of relatie-mediation genoemd, biedt koppels de mogelijkheid om hun relatie te onderzoeken, te redden en een nieuwe weg in te slaan. Onze trajecten heten dan ook niet voor niks: Scheiden of Blijven?

Waarom zou je relatie mediation een kans moeten geven?

Allereerst biedt het de gelegenheid om de problemen in je relatie onder de loep te nemen en te begrijpen waar ze vandaan komen. Mayet Mediators zijn getraind om communicatiepatronen, conflicten en andere problemen binnen relaties te herkennen en aan te pakken. Door een veilige omgeving te creëren, helpt onze relatietherapie koppels om op een constructieve manier met elkaar te praten en hun behoeften en verlangens uit te drukken. Daarnaast kan relatietherapie je helpen bij het beantwoorden van de vraag "scheiden of blijven?" Het is een plek waar je samen met een professionele mediator kunt verkennen of er nog hoop is voor je relatie. Onze relatietherapie biedt de mogelijkheid om te begrijpen welke aspecten van de relatie nog steeds de moeite waard zijn om voor te vechten en welke problemen moeten worden aangepakt om de relatie te verbeteren. Mediation bij relaties is niet alleen bedoeld om problemen op te lossen, maar ook om de band tussen partners te versterken. Het kan je helpen om wederzijds begrip, empathie en respect op te bouwen. Door middel van begeleiding en oefeningen leer je effectiever te communiceren en problemen samen aan te pakken. Het is belangrijk op te merken dat onze mediation-trajecten van relatiebemiddeling geen wondermiddel zijn en niet elke relatie kan redden. Sommige relaties zijn simpelweg niet levensvatbaar en in sommige gevallen kan een scheiding de beste optie zijn. Echter, door relatietherapie een kans te geven, geef je jezelf en je partner de mogelijkheid om alles te proberen voordat je een definitieve beslissing neemt. In essentie biedt onze relatietherapie een platform waarop koppels hun relatie kunnen onderzoeken, problemen kunnen identificeren en samen kunnen werken aan herstel. Het kan een waardevolle ervaring zijn, ongeacht of de relatie wordt gered of niet. Dus voordat je de handdoek in de ring gooit, geef relatietherapie een kans. Je zou versteld kunnen staan van wat het kan bereiken voor jou en je geliefde.

DUS..... is het gras van de "buurvrouw/buurman" echt groener?

Het leven is balanceren. Waarom word je verliefd? Ga je straks gelukkiger worden met die nieuwe vlam? Of is er sprake van een tunnelvisie? Oftewel kun je alleen nog maar de slechte eigenschappen van je eigen partner zien, zonder alle dingen die je wel (ooit) leuk aan hem of haar vond? En misschien heeft die nieuwe vlam ook wel eigenschappen die helemaal niet klikken, maar heb je die al ontdekt? Dit zijn vragen die het onderzoeken waard zijn, want een gezin opbreken is niet niks en dat op je geweten hebben weegt zwaar. Als jij degene bent die verliefd wordt, ben jij niet degene die dit “gedaan” heeft. Je bent niet de boeman, je bent enkel een symptoom. Een symptoom dat jullie elkaar ergens zijn verloren, iets waar jullie beide aandeel in hebben. Het gras is dus niet altijd groener, alleen heeft het gras waar je nu op staat misschien wat meer water nodig…

Kunnen wij je helpen om je relatie te onderzoeken in een traject van Scheiden of Blijven?

De kans om je eigen tuintje weer te bewateren en samen inzichten te krijgen over waar het mis gaat, hoe het voor ieder voelt en welke behoeften er zijn die wellicht samen weer aangepakt kunnen worden? Bel ons dan om een gratis kennismakingstraject in te plannen en bespreken we met elkaar het plan van aanpak.
mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!