Columns in de Stadmag

mayet-170.jpg

Mayet Mediators heeft het altijd belangrijk gevonden om kennis te delen rondom mediation en scheidingsbemiddeling of over het nut van een extern vertrouwenspersoon. Daarom schrijven we regelmatig een column, hebben we een bijdrage in een krant, op de televisie of radio. tenslotte spreken we over het vak mediation en conflictbemiddeling op uitnodiging of op een bijeenkomst.

01 November 2022
min. leestijd
maat-ph1.jpg

Colums in het Stadsmagazine van Bergen op Zoom

Verschillende onderwerpen - Columns Stadsmag

We hebben in het Stadsmagazine regelmatig geschreven over onze visie op het vak mediation en scheidingsbemiddeling, over kinderen in een scheiding, grootouders die ook mee scheiden. Maar ook inhoudelijk over alimentatieberekeningen, het netto besteedbaar inkomen na scheiding en de eigen woning bij scheiding. Ook ziek worden door een conflict op het werk, de mediation toevoegingenpraktijk en de betekenis van onze naam Mayet is ter sprake gekomen. We hebben er een aantal verzameld op deze pagina.

Lees hier het krantenartikel over Duurzame afspraken maken aan de hand van Mayet.

mayet20.jpg

En ook grootouders scheiden mee.....

Ook grootouders hebben zorgen rondom de scheiding van hun kinderen en kleinkinderen. Misschien zien ze hen wel minder, ze pasten altijd op en dat valt misschien wel weg. En welke gevolgen heeft de scheiding voor het welzijn van de kinderen? Vaak verlies je als grootouder ook het contact met je schoondochter of schoonzoon. Je hebt misschien wel veel van elkaar gehouden maar de stress of de aanleiding van de scheiding doet veel zeer. En ook al ben je grootouder, als ouder wil je ook de pijn van je eigen kind beschermen. Hoe zorg je ervoor dat je toch contact en een goede relatie met je kleinkinderen houdt? En je kunt de vraag ook omdraaien: Hebben kleinkinderen recht op een goede relatie en contact met hun grootouders? Grootouders kunnen immers belangrijke steunfiguren zijn in het leven van de kinderen en daarmee spelen ze een rol in de opvoeding van de kleinkinderen.

In onze scheidingsbemiddeling houden we daar altijd rekening mee. We bespreken hoe je als ouders daarmee wilt omgaan, hoe de rol van de grootouders ziet en hoe je het contact in de toekomst wilt inrichten met opa's en oma's en kleinkinderen in een scheiding.

Lees hier wat we wer in column in de Stadsmag over schreven.

zm12.jpg

Arbeidsmediation - van ruzie maken word je ziek

Mayet Mediators zijn naast extern vertrouwenspersonen bij bedrijven voor ongewenst gedrag en misstanden tegen de maatschappij ook ervaren arbeidsmediators. Wanneer je ziek bent geworden en er is sprake van een conflict op het werk, zal de arboarts of de bedrijfsarts mediation voorstellen. Daarbij is het belangrijk dat er een duidelijke procedure wordt opgestart en een proces waarin je wordt gehoord en gezien en erkend bij de problemen die zich voordoen op de werkvloer. Aan de andere kant is de werkrelatie ook belangrijk en is het voor de manager, directie of leidinggevende ook belangrijk dat je in vertrouwen en constructief kunt samenwerken met elkaar. 

Lees hier wat we daarover in een column in de Stadsmag schreven.

4303_mayet-95.jpg

Een (dreigend) conflict en meer informatie nodig?

Mayet Mediators bemiddelt in het hele land. Kijk hier in welke steden we te vinden zijn voor scheidingsbemiddeling, arbeidsmediation, familiemediation of vertrouwenspersoon.

Daarnaast is het altijd mogelijk om te vragen naar alternatieven, reistijden en opties die de mediator zelf heeft. Je kunt een mediator zoeken in steden als AmsterdamRotterdamUtrechtBredaEindhovenArnhemBergen op ZoomRoosendaalTilburgHalderbergeDen BoschMiddelburgDordrechtSchoonhovenWoerdenKockengenNieuwegeinHoofddorpNijmegenZwolleZeeland.

Vraag naar de mogelijkheden en neem met ons contact op.

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!