Kies je bij een scheiding voor een advocaat of een mediator?

s3.jpg

Wanneer je gaat scheiden komt er veel op je af. Een emotionele periode breekt aan, die ook veel onzekerheden met zich meebrengt. Welke keuzes maak je in deze fase? Wanneer de scheiding bekend is aan jullie beiden, krijg je te maken met verschillende emoties van pijn, teleurstelling, verlies, los gaan laten, boosheid, in de steek gelaten voelen of aan de kant gezet. En tegelijkertijd moeten er zaken worden geregeld. Kies je voor een advocaat of een mediator? Wij leggen de voordelen van mediation hieronder uit.

10 January 2024
min. leestijd

De voordelen van een mediator bij scheiding

  1. Een mediator is er voor jullie allebei. Daarbij moet je weten dat je bij een mediator wel samen aan tafel komt, maar óók voor jezelf. Een goede mediator houdt de belangen van beide partijen in de gaten. Een advocaat werkt meestal voor 1 van jullie beiden.
  2. Een mediator heeft jullie beiden aan tafel. Hoe moeilijk het ook is...... Een voordeel is dat je meer regie houdt over je eigen proces en zelf invloed hebt op de afspraken. De mediator bemiddelt dat, waarbij hij/zij er voor zorgt dat ieder onderhandelingsvaardig is.
  3. Een advocaat is er vooral voor het juridische deel van de scheiding. Meestal is het doel om een scheidingsconvenant op te stellen, dat ingediend wordt bij de rechter. Wanneer je allebei een advocaat hebt, dan zullen de advocaten allebei proberen “het beste” voor ieder van jullie voor elkaar te krijgen. De advocaat overlegt met een partij en spreekt de strategie, het proces en de inhoud van de eisen of verweren af. Bij mediation is het juridische deel een onderdeel van de scheidingsbegeleiding.
  4. Mediation bij een scheiding is goedkoper. Wanneer je beiden een advocaat neemt, zal de scheiding minstens twee keer zo duur zijn. Daarnaast zal het proces langer duren en de voortgang (zeker ook wanneer er een hypotheek geregeld moet worden) langer duren. Lees meer over de kosten van een scheiding gemiddeld bij mediation.
  5. Lees hier meer over wat de scheidingsbemiddeling bij Mayet Mediators inhoudt.
ko8.jpg

Kinderen zijn derde partij in de scheiding

Ouderschapsbemiddeling is een belangrijk onderdeel bij een scheiding. Want je blijft immers samen ouders van de kinderen. Misschien ben je geen partners meer, maar wanneer jullie ouders zijn is het voortgezet ouderschap erg belangrijk. Hoe blijf je samenwerkende en communicerende ouders na de scheiding? Daarvoor is meer ruimte en aandacht bij een gespecialiseerde familiemediator, immers je bent samen aan tafel en je zorgen en behoeften kunnen worden besproken en bemiddeld. Daarbij is het ook belangrijk dat de stem van de kinderen wordt gehoord. Zo zijn bij Mayet Mediators kinderen welkom voor een eigen kindgesprek.

Wist je dat een rechter met betrekking tot het ouderschap heel vaak ook een mediator voorstelt om het ouderschapsplan op te stellen?

Mediator én scheidingsspecialist

Mayet Mediators zijn allemaal scheidingsspecialisten.

Dat wil zeggen dat onze rapporten door een financieel planner worden gemaakt en gecontroleerd. Onze scheidingsbegeleiding is veel meer dan mediation alleen. Er is een balans tussen de emotie, het proces, de financiën, de kinderen en het ouderschap en uiteindelijk een waterdicht convenant. Kortom: je mag rekenen op een complete dienstverlening! Lees hier meer over ons team.

Kortom: Uit elkaar? Mét elkaar! Omdat een scheiding méér is dan het regelen van zakelijke en juridische onderwerpen.

Waar we te vinden zijn:

Mayet Mediators bemiddelt in scheidingen in het hele land. Kijk hier in welke steden we te vinden zijn.

Daarnaast is het altijd mogelijk om te vragen naar alternatieven, reistijden en opties die de mediator zelf heeft. Je kunt een mediator zoeken in steden als AmsterdamRotterdamUtrechtBredaEindhovenArnhemBergen op ZoomRoosendaalTilburgHalderbergeDen BoschMiddelburgDordrechtSchoonhovenWoerdenKockengenNieuwegeinHoofddorpNijmegenZwolleZeeland.

Vraag naar de mogelijkheden en neem met ons contact op voor het inplannen van een gratis oriëntatiegesprek. 

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!