Mediation Bestuursconflicten

zakelijke-mediation-oost-nederland.jpg
02 July 2021
min. leestijd

Je zit als directie, management of bestuurder niet te wachten op onderlinge conflicten. Een conflict in je team, een stagnatie of het stoppen van onderlinge communicatie leidt tot onvrede en een niet efficiënte samenwerking. Met de nodige spanning tot gevolg. Of dit nu is in een management team, binnen de raad van commissarissen, tussen de aandeelhouders of als directie: we zijn nog geen enkele organisatie tegengekomen die daar niet snel van af wil. Het leidt af, neemt een deel van de dagactiviteiten over, leidt tot onrust en spanningen op de werkvloer. En dat terwijl je meestal niets liever wil dan voorwaarts met elkaar.

Wat is dan de meest effectieve oplossing?

Mayet Mediators zijn gespecialiseerd in zakelijke mediation en conflictcoaching, juist om bovengenoemde samenwerkingsproblemen, conflicten en tegengestelde belangen. We werken vanuit Bergen op Zoom, maar ook op andere locaties zoals Tilburg, Roosendaal, Rotterdam, Lansingerland, Goes (Zeeland) en Eindhoven, Breda kunnen we worden ingezet voor business mediation. Wij richten ons daarbij in het oplossen van conflicten en doorbreken van patstellingen bij middelgrote bedrijven, samenwerkingsverbanden en familiebedrijven. We zijn gespecialiseerd in het vlot trekken van de communicatie en het blootleggen van ieders belangen. Hierbij halen we de scherpe kantjes eraf en kijken we naar oplossingen, die werkbaar zijn ook op de lange termijn. Borging van de oplossingen is daarbij natuurlijk belangrijk. Een mediationtraject is in de ogen van Mayet Mediators dus ook een management of bestuurlijke taak!.

We zijn als mediators dus eigenlijk conflictmanagers!

Dit betekent dat wij met onze mediation ervaring, levenservaring, management en bestuurlijke ervaring werken, waarbij tact en doortastendheid en onze kennis van conflictmanagement ons volledig tot jullie beschikking zijn. Onze aanpak bij complexe conflictsituaties gaat uit van de verschillende disciplines, die er toe doen. Dit is altijd maatwerk voor de specifieke vraag en situatie binnen het bedrijf. Op deze manier kunnen we een settlement bereiken. Onze opdrachtgevers zijn het bestuur, commissarissen en aandeelhouders, maar ook de gemeenten, en enkele stichtingen behoren tot ons bestand. Kijk ook bij zakelijke referenties. Kortom: je kunt bij ons terecht voor het oplossen van bestaande of dreigende conflicten tussen bijvoorbeeld:
  • Directie/Bestuur en Raad van Commissarissen
  • Directie/Bestuur en aandeelhouders
  • Directie/Bestuur en management
  • Bestuur en derden (klanten en leveranciers etc.)
  • Directieleden (bij conflict binnen een Directie/Raad van Bestuur)
  • Vennoten in een v.o.f of leden binnen een maatschap

Kies voor Mediation als Conflict- en Interventie management bij een (dreigend) conflict in directie of bestuur.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We kunnen dan uitleggen hoe onze aanpak is en een maatwerk offerte maken voor uw onderneming en uw eigen situatie. Lees hier meer.
mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!