Een hart voor de samenleving - onze activiteiten in de Week van de Mediation

fotorechtbankmediation.jpg

Deze week, van 30 oktober tot 4 november, staat in het teken van de "Week van de Mediation", een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Mediators. Dit jaar ligt de focus op het bevorderen van meer hart in onze samenleving. Als HR-managers, managers, directieleden en bestuursleden speelt u een cruciale rol in het waarborgen van een gezonde werkomgeving en het oplossen van conflicten. Tijdens de Week van de Mediation nodigen we u uit om deel te nemen aan onze informatieve sessies die u kunnen helpen bij het begrijpen en omgaan met diverse uitdagingen.

30 October 2023
min. leestijd

De Kracht van Samenbrengen: Ontdek de Week van de Mediation

Onze Activiteiten:

 1. Zet tijdig arbeidsmediation in (Dinsdag 31 oktober 2023):

  • Bel met een van onze mediators voor een gratis informatief gesprek. We kunnen u bijstaan bij het oplossen van spanningen op de werkvloer of in een team. Meld u aan voor een zoomgesprek en ontdek hoe arbeidsmediation een positieve impact kan hebben op uw team.
 2. Van ruzie maken word je ziek. Help personeel in scheiding (Donderdag 2 november 2023):

  • Een scheiding kan niet alleen persoonlijke, maar ook professionele uitdagingen met zich meebrengen. Wij bieden u inzichten over hoe u personeel in scheiding effectief kunt ondersteunen. Ontdek of scheidingsbemiddeling tot de secundaire arbeidsvoorwaarden kan behoren en welke rol u als werkgever kunt spelen.
 3. Geef zin aan een samenwerkingsconflict (Donderdag 2 november 2023):

  • Leer hoe u mediationtechnieken kunt inzetten voor teamontwikkeling en efficiënte samenwerking. Ontdek de kracht van geweldloze communicatie en hoe dit kan bijdragen aan een productiever team.
 4. Bestuurlijke conflicten oplosbaar met mediation? (Vrijdag 3 november 2023):

  • Hoe kunt u als bestuur effectief samenwerken ondanks tegenstrijdige belangen? Onze mediators staan klaar om u te informeren over de voordelen van verbindende communicatie in een bestuurlijke context.

Waarom Mediation van Cruciaal Belang is

Mediation vormt de sleutel tot het oplossen van conflicten op een constructieve en vreedzame manier.

Wij bieden een gestructureerde aanpak. We helpen je om verschillende collega's of structuren op de werkvloer samen te brengen, communicatie te verbeteren en oplossingen te vinden die voor alle betrokkenen aanvaardbaar zijn. Vooral in de huidige assertieve werkomgeving, waarin de eisen en druk op organisaties voortdurend toenemen, speelt mediation een essentiële rol in het bevorderen van een gezonde werkcultuur.

Wij bieden als mediators een proces waarbij wij als neutrale derde partij de betrokken partijen ondersteunen om conflicten op te lossen en tot een overeenkomst te komen die voor alle partijen aanvaardbaar is. We bieden een flexibel, vertrouwelijk en verbindend proces. Met ruimte voor creatieve oplossingen. Door middel van open communicatie en actief luisteren trachten wij als mediator een brug te slaan tussen de partijen, waarbij de focus ligt op het vinden van gemeenschappelijke grond en het bevorderen van begrip en verbindende communicatie.

 

Voordelen van Mediation op de werkvloer.

Mayet Mediators helpen en dragen graag bij aan het bevorderen van een gezonde werkomgeving door conflicten op een constructieve manier aan te pakken. We bieden een kader waarbinnen teams effectiever kunnen samenwerken, leidinggevenden beter kunnen communiceren en waar individuen zich gehoord voelen. Door op tijd mediation in te zetten, kunnen organisaties stress verminderen, de productiviteit verhogen en een positieve werkcultuur cultiveren.

 

Praktische Tips voor Effectieve Mediation. 

Wanneer je wordt geconfronteerd met conflicten, is het van essentieel belang om een open en ondersteunende omgeving te creëren voor mediation. Moedig open communicatie aan, luister actief naar alle partijen en wees bereid om diverse perspectieven te begrijpen. Overweeg ook om mediation in te bedden als een standaardprocedure voor conflictresolutie binnen uw organisatie. We denken graag met jullie mee. 

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!