Christenmediation en scheiding

scheiden-samen-met-mayet.jpg
02 July 2021
min. leestijd

Scheidingsmediation Mediation algemeen

Ben je gelovig en is de scheiding onvermijdelijk? Kies voor onze christenmediation of churchmediation bij scheiding. Christenen of Moslims die hun echtscheiding willen regelen, willen vaak bijzondere afspraken maken, die aansluiten bij het geloof. We leven in een gevallen en gebroken wereld. Wanneer een echtscheiding onvermijdelijk is geworden, kunnen partners naast het feit dat ze uit elkaar gaan wonen en het huwelijk laten bestaan (en/of een scheiding van tafel en bed aanvragen), ook kiezen voor een volledige echtscheidingsprocedure. Voor de bespreking van geloofsvragen is de pastorale rol van dominee, priester, imam, pastoraal medewerker of ouderling belangrijk. Als christenmediator of church-mediator hebben wij hierin een verwijsrol, waarbij de veiligheid en vertrouwelijkheid voor de betrokken personen gewaarborgd is. In onze mediation en scheidingsbegeleiding zullen we niet ingaan op de verschillende theologische opvattingen die rondom echtscheiding bestaan of een ethische beoordeling van de echtscheiding doen. Welk standpunt een kerkgenootschap, gemeente of moskee ook aanhangt, wanneer je als scheidend echtpaar bij ons aan de mediationtafel komt, hebben we het in ieder geval over het goede van een huwelijk: de liefde en zorg voor elkaar in verbondenheid. Heb je vragen over hoe je vanuit je geloofsovertuiging en de daarbij behorende waarden en normen om moet gaan met een scheiding? Is een echtscheiding echt onvermijdelijk geworden, en willen jullie er samen goed aan uitkomen? Dan is het belangrijk dat ook afspraken worden gemaakt over hoe om te gaan met een ontschuldiging van de scheiding, de communicatie naar de gemeente en de kerkenraad. Maar ook afspraken over de geloofsopvoeding voor de kinderen die in de scheiding zijn betrokken en hoe jullie daarmee om willen gaan, komen aan de orde. Ben je moslim? Dan is het ook belangrijk om afspraken met elkaar te maken omtrent geloofsvragen en levensbeschouwelijke vragen, waarden en normen. Onze ouderschapsplannen worden aangepast naar het islamitisch geloof. Afspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld het offerfeest en suikerfeest. De contactregeling met andere familieleden wordt besproken, repatriëring naar het vaderland bij overlijden en een eventuele bruidsschat worden in de scheidingsbemiddeling opgenomen.

Neem gerust met ons contact op, om meer informatie over onze visie en aanpak in een christen-mediation of moslim-mediation.

Lees hier meer over onze scheidingsbegeleiding.

mayet-115-min.jpg
Klaar voor een kennismaking?

We staan via telefoon en e-mail klaar om vragen te beantwoorden. Het is natuurlijk ook mogelijk een orientatiegesprek in te plannen!